PSD se joacă cu destinele pensionarilor. Seidler: "Să vă spun adevărul! Nu au crescut încasările la fondul de pensii! Nu se pot mări pensiile cu 40%!"


PSD se joacă cu destinele pensionarilor. Seidler: "Să vă spun adevărul! Nu au crescut încasările la fondul de pensii! Nu se pot mări pensiile cu 40%!"

Deputatul USR Cristian Seidler a publicat pe Facebook o postare în care le explică pensionarilor că pensiile nu pot fi mărite cu 40%, așa cum încearcă PSD în continuare în Parlament din rațiuni electorale. În acest context, Seidler a oferit și o serie de explicații, semnalând că, odată cu trecerea timpului, numărul pensionarilor va crește, iar cel al angajaților va scădea.

CITIȚI ȘI: Ședință de foc în Parlament: PSD, cu ajutorul lui Vosganian, aruncă în aer finanțele României. 6,5% din PIB, alocat de pesediști într-un mod nesustenabil

"Pensiile vor putea crește doar dacă vom avem mai mulți salariați și salarii mai mari în economia privată din România", a mai subliniat Seidler.

Seidler: "Ambii mei părinți sunt pensionari. Orice creștere a valorii pensiilor ar fi binevenită pentru ei, ca pentru aproape toți pensionarii (îi exclud pe cei cu pensii speciale și nesimțite). Dar nu este și posibilă. Prefer să le spun și să vă spun și vouă adevărul. Nu se pot mări pensiile cu 40% așa cum v-a mințit și vă minte în continuare PSD, pentru că nu au crescut încasările la fondul de pensii. Contribuțiile plătite de pensionarii de azi, pe când lucrau, au fost plătite pentru pensiile de atunci. Pensiile de acum se plătesc pe baza contribuțiilor de acum.

Pensiile vor putea crește doar dacă vom avem mai mulți salariați și salarii mai mari în economia privată din România.

În primele 7 luni ale acestui an, fondul de pensii publice are un deficit, un minus, de 7,6 miliarde de lei. Asta înainte de orice creștere. Bani pe care îi luăm cu împrumut și îi vom plăti înapoi cu dobândă. Dacă am crește cu 40% valoarea punctului de pensie, am mai adăuga câte 2,6 miliarde de lei deficit în fiecare lună. Într-un an asta ar însemna 31 de miliarde de lei doar pentru a plăti creșterea promisă mincinos.

Numărul pensionarilor va crește în anii viitori. Numărul angajaților va scădea. Peste un sfert din colegi mei de clasă din liceu lucrează momentan în străinătate. Contribuie la fondurile de pensii din alte țării. În ultimii 30 de ani, PSD a condus țara timp de 20 de ani. Iar acum, ca să fie votați, amăgesc pensionarii cu încă o minciună. Îmi pare rău dar ăsta este adevărul crunt".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.