Iohannis a isterizat propaganda putinistă prin numirea unui nou ambasador la Moscova: Cristian Istrate. ”E un vector al noului război rece început de NATO!”, se agită Sputnik.md, revărsând tehnici KGB-iste


Iohannis a isterizat propaganda putinistă prin numirea unui nou ambasador la Moscova: Cristian Istrate. ”E un vector al noului război rece început de NATO!”, se agită Sputnik.md, revărsând tehnici KGB-iste

Faptul că președintele Klaus Iohannis l-a trimis ambasador la Moscova pe diplomatul Cristian Istrate i-a cauzat o criză de nervi celui mai grețos propagandist putinist vorbitor de limba română – l-am numit pe Dragoș Dumitriu, șeful secției așa-zise românești a platformei de fake-news kremlinologic Sputnik.md.

În cea mai recentă compunere preșcolară a sa, Dragoș Dumitriu – fost parlamentar PRM și PC (deci statul român îl îndoapă cu o pensie specială) – insistă că trimiterea lui Cristian Istrate la Moscova este echivalentă cu o declarație de război lansată de România, întrucât diplomatul ar fi trimis în Rusia ca să susțină ”noul război rece creat și susținut de NATO”.

CITEȘTE și EXCLUSIV FOTO Soția șefului ”secției românești” a Sputnik e angajata lui Dan Voiculescu și colega lui Mircea Badea! Conivențe otrăvitoare

Repetăm: acest individ campion la anti-românism și propagandă putinistă primește pensie specială din partea statului român.

Iată ce scrie Dumitriu despre ambasadorul României la Moscova, Cristian Istrate:

”România a trimis în Rusia un nou ambasador, un diplomat de carieră, apropiat de NATO – mai curând un vector al noului război rece, decât unul care să relanseze relațiile româno-ruse. (…)

Un diplomat experimentat, expert în probleme de securitate, politici și strategii de control al armamentului – dar și un om de maximă încredere al NATO.

Cu alte cuvinte, prin numirea lui Istrate, România nu a dorit să trimită un ambasador dedicat redeschiderii punților economice, de colaborare dincolo de tensiunile internaționale care nu privesc țara noastră și interesele poporului român – ci un expert de elită care să ne înscrie în prima linie a politici NATO față de Rusia.

Pe scurt, România pare a nu alege calea colaborării bilaterale, ci pe ce a noului război rece creat și susținut de NATO”.

Într-un final sordid, Dragoș Dumitriu recurge la cele mai mizerabile tehnici KGB-iste – mai exact, propagandistul putinist amintește pe larg (și asta încă din titlu, deși informația nu are nici cea mai mică relevanță jurnalistică sau de orice alt tip) cel mai dureros moment din viața diplomatului român: accidentul rutier în care a murit fiul cel mare al acestuia, aflat într-o mașină în care a intrat în plin o alta, condusă de o tânără imprudentă care a depășit fără să se asigure.

Ce rost să aibă această mizerie de final, dacă nu e vorba de o formă de intimidare?

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.