Un apel către cei care doresc dizolvarea PSD: votul din 27.09 poate fi începutul sfârșitului Ciumei Roșii


Un apel către cei care doresc dizolvarea PSD: votul din 27.09 poate fi începutul sfârșitului Ciumei Roșii

Acum patru ani, un grup nereprezentativ de alegători a dat Bucureștiul pe mâna unei bande corupte și incompetente. Doar 246.000 de bucureșteni cu drept de vot, din 1,8 milioane, au votat cu Gabriela Firea, adică 14%. În sectoare, majoritatea primarilor PSD au ajuns în funcție cu susținerea a circa 10% din electorat.

Să nu repetăm cumplitele greșeli din 2016. Absenteismul masiv a dat hălci uriașe din România pe mâna grupării infracționale conduse, la acel moment, de infractorul Dragnea.

În 2016, doar în București au lipsit de la vot circa 1,2 milioane de alegători.

Alegerile de duminică sunt cruciale! Sunt cruciale fiindcă așa putem începe desființarea PSD.

Primarii, consilierii locali și președinții de consilii județene sunt temelia puterii Ciumei Roșii. Fără ei, PSD începe să piardă bani. Fără ei, pierde controlul asupra alegătorilor, mai ales în mediul rural. Fără ei, va scoate un scor prost la parlamentare.

Din 2017, militez pentru desființarea pe cale legală a PSD. Am fost printre cei care au deschis acțiune în instanță, dar legea a fost astfel făcută încât cetățenii obișnuiți

nu pot cere desființarea unui partid. Procedurile sunt făcute cu rea intenție, complicate, și doar procurorul general poate solicita dizolvarea PSD. Până acum, deși este evident că PSD este o grupare infracțională, nimeni n-a îndrăznit să deschidă o astfel de acțiune. Dacă Ciuma Roșie își pierde influența politică, dacă nu mai are acces la resursele comunităților locale, poate își vor face curaj cei care pot declanșa procedurile de desființare a PSD și vor începe eradicarea Ciumei Roșii.

Desigur, eu înțeleg dezamăgirile multor alegători. Am fost extrem de critic cu blaturile și înțelegerile imorale care au apărut la suprafață în această campanie electorală. Dar, chiar și așa, cel mai mare pericol este să pățim ca-n 2016 când România a devenit o cleptocrație: niște hoți conduceau țara și controlau instituțiile de forță ale statului român – să nu uităm cum a ajuns Jandarmeria ca, la 10 august 2018, să devină bâta unor infractori.

De aceea spun: orice om bun care iese duminică la vot poate contribui la desființarea celui mai otrăvit “partid“ de după PCR, PSD-ul.

Precum un vechi politician roman care-și încheia discursul cu apelul la ștergerea de pe suprafața pământului a Cartagenei, așa voi repeta și eu: PSD trebuie dizolvat! Pe 27.09 îi putem da o lovitură decisivă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.