DOCUMENT: BEC a admis solicitarea PSD de a NU fi prelungit procesul de votare. Reacția PNL: "Pesediștii în continuare nu respectă dreptul românilor la vot!"


DOCUMENT: BEC a admis solicitarea PSD de a NU fi prelungit procesul de votare. Reacția PNL: "Pesediștii în continuare nu respectă dreptul românilor la vot!"

Solicitarea Ministerului Afacerilor Interne de prelungire a votării după ora 21 pentru persoanele care aşteaptă în proximitatea secţiilor să îşi exercite dreptul de a alege a fost respinsă de Biroul Electoral Central. MAI a transmis, duminică, Biroului Electoral Central o solicitare prin care adresează rugămintea de a se analiza posibilitatea prelungirii votării după ora 21,00 pentru persoanele care aşteaptă să îşi exprime dreptul constituţional în proximitatea secţiilor de votare. În prezent, conform legii, alegătorii care, la ora 21,00, se află în localul secţiei de votare pot să îşi exercite dreptul de vot.

Solicitarea lansată către BEC de a nu fi prelungit procesul de votare a fost transmisă de către președintele PSD Marcel Ciolacu. În acest context, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat că PSD nu respectă, din nou, dreptul cetățenilor români la vot.

Rareș Bogdan, pe Facebook: "Dragi Romani ieșiți la VOT!

PSD nu se dezminte! In continuare nu respecta dreptul cetățenilor romani la VOT. Solicitarea noastră ca toți cei aflați la ora 21.00 la rând in fata secțiilor de votare sa poata vota, întâmpina opoziția PSD și a satelitilor. RUȘINE PSD! Numele tău e disperare, Marcel Ciolacu.

P.S. Oricum va batem! Inclusiv in Moldova. Și rău!

Ieșiți la VOT ACUM".

Iată solicitarea lui Ciolacu:

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.