Clotilde Armand invocă faptele pentru care Tudorache trebuie REȚINUT: "Câte probe mai vreți, domnilor procurori?!"


Clotilde Armand invocă faptele pentru care Tudorache trebuie REȚINUT: "Câte probe mai vreți, domnilor procurori?!"

Bătălia de la Sectorul 1 se intensifică. Candidata PNL-USR-PLUS la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, solicită anchetatorilor să-l rețină pe pesedistul Dan Tudorache, asupra căruia planează suspiciuni grave de fraudare a votului. Amintim că un "curier", în persoana lui Sorin Cătălin Tomescu - candidat la funcția de consilier din partea PSD - a fost prins luni în fapt când defila cu procesele verbale de la sediul BES 1 (aflat la etajul 1 al clădirii din piața Mureș) spre etajul 2 al clădirii.

VEDEȚI ȘI: VIDEO Alertă! Tudorache a încercat fraudarea alegerilor, dar a fost prins de Clotilde Armand. Poliția și Jandarmeria se află la o instituție ce aparține de Primăria Sectorului 1

La etajul 2 al clădirii, primarul PSD Dan Tudorache a înființat pe bani publici un sediu de campanie, care funcționa sub titulatura de Direcţia de Utilități Publice, Salubrizare și Protecția Mediului. La sediul Direcției de Mediu au fost găsite ieri zeci de procese verbale.

CITIȚI ȘI: Bătălia pe viață și pe moarte de la Sectorul 1. Clotilde Armand și colegii și-au petrecut noaptea în fața Biroul Electoral de Sector, păzind voturile USR PLUS

Referitor la "curier", Tudorache a declarat astăzi că avea dreptul să ia respectivele procese verbale de la reprezentanții PSD din secție și, mai mult decât atât, a spus că erau sub 100. La scurt timp după, Tudorache a fost contrazis de Poliția Română, autoritățile atrăgând atenția că nu erau sub 100 procese verbale, ci 473.

"Tot ce ați citit mai sus se numește fraudă electorală și grup infracțional organizat și toți cei care au participat trebuie să plătească urgent în fața Justiției", a subliniat Clotilde Armand.

Redăm comunicatul candidatei USR:

"Fostul primar pesedist trebuie reținut urgent de anchetatori. Vă explic mai jos de ce.

Întrebat de jurnaliști cum îşi explică faptul că o persoană, candidată la consiliul Sectorului 1 a fost identificată cu 100 de procese verbale asupra sa în clădire, fostul primar a răspuns: ''Era un curier. Avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanţii PSD din secţie. Nu ştiu dacă erau 100. Cu siguranţă avea mai puţine. S-a dus în acel loc pentru că cineva le strângea şi mergea cu ele la partid.''

Ce ne-a spus Poliția astăzi? ''Asupra unui bărbat, candidat la Consiliul Local din partea PSD, au fost găsite 473 de procese-verbale de la secțiile de votare''. Bon, pentru declarația de mai sus fostul primar trebuie reținut urgent de Poliție.

Faptele.

''Curierul'' a fost prins în fapt ieri de noi exact când defila cu procesele verbale de la sediul BES 1 (aflat la etajul 1 al clădirii din piața Mureș) spre etajul 2 al clădirii. La etajul 2 este o direcție fantomă înființată înainte de alegeri - Direcția de Mediu. Aici a fost sediul PSD de campanie. Plătit din bani publici.

Pe scurt, să înțeleagă toată lumea:

- În aceeași clădire cu BES 1 a funcționat sediul de campanie al primarului. BES 1 este la etajul 1 iar Direcția de Mediu este la etajul 2;

- La Direcția de Mediu (etajul 2) am găsit ieri zeci de procese verbale pe masă;

- ''Curierul'' prins de noi este de fapt este Sorin Cătălin Tomescu - candidat la funcția de consilier din partea PSD;

- ''Curierul'' nu avea la el 100 de procese verbale, avea 473.

Tot ce ați citit mai sus se numește fraudă electorală și grup infracțional organizat și toți cei care au participat trebuie să plătească urgent în fața Justiției.

PS: Câte probe mai vreți, domnilor procurori?!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.