Firea, avidă de putere: "Mă voi întâlni cu Ciolacu și se va merge pe solicitarea să se renumere toate buletinele de vot la primar general, primar de sector, Consiliu General și Consilii Locale!"


Firea, avidă de putere: "Mă voi întâlni cu Ciolacu și se va merge pe solicitarea să se renumere toate buletinele de vot la primar general, primar de sector, Consiliu General și Consilii Locale!"

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, ține cu dinții în continuare de fotoliu. Aceasta a anunțat marți seară, la Antena 3, că, împreună cu președintele PSD Marcel Ciolacu, dar și cu avocatul se va lua decizia de a fi contestat procesul electoral în cazul tuturor sectoarelor Capitalei, nu doar în privința Primăriei Generale.

Firea: "Având în vedere diferența foarte mare, în premieră, nejustificată, nemaiîntâlnită... pentru că știți foarte bine, am moderat și eu emisiuni, am organizat dezbateri în alegeri și am prezentat exit-poll-uri și niciodată, dar absolut niciodată, nici în România, nici în Europa, nici în lume, nu a fost o diferență atât de mare între un exit-poll și rezultatul anunțat de BEC.

Practic, între cele 10 puncte date ca și diferență între mine și domnul Nicușor Dan în seara exit-poll-ului, fiind de fapt o fotografie de la ora 19.00, nu noi, ci BEC arată prin numărarea oficială a voturilor că ar fi vorba despre o diferență de doar 4 puncte care s-ar putea nici aceasta să nu fie reală, pentru că am primit foarte multe informații de la colegii mei de la sectoare și prin urmare am decis să verificăm toate copiile proceselor verbale din toate secțiile din București unde, până în acest moment, am găsit extrem de multe inadvertențe. La o secție 160 de voturi pentru Nicușor Dan, 320 pe site-ul AEP, foarte multe voturi scăzute de la mine și puse la contracandidat.

Știți foarte bine că ieri am anunțat că strâng lucrurile, plec de la primărie cu fruntea sus, cu demnitate, pentru că știu și să câștig, știu să și pierd, având respect pentru public și coloană vertebrală. Dar în urma acestor informații mi se pare normal să facem aceste verificări și mâne dimineață să le prezentăm domnului președinte Marcel Ciolacu și domnului secretar general Paul Stănescu. Avocatul nostru va fi prezent la această întâlnire și se va merge pe solicitarea să se renumere toate buletinele de vot la primar general, primar de sector, Consiliu General și Consilii Locale în toate sectoarele".

De asemenea, Firea a spus că știe să câștige în viață, dar și să piardă. Nu același lucru ne transmite reacția ei pe care a povestit-o astăzi în legătură cu momentul în care a văzut prima emisiune în cadrul căreia a participat Nicușor Dan în calitate de primar. "Nu Primăria era vinovată că nu era apă caldă în anumite cartiere. A fost transformată ca temă de atac împotriva mea. Aseară am vrut să sparg televizorul, am vrut să iau un pantof și să sparg televizorul. Nu se poate să spui 3 luni că, în momentul în care ajungi primar, nimeni nu va mai suferi din cauza apei calde și în prima emisiune televizată să devii o persoană rezonabilă și să recunoști: traficul este infernal, că vom avea multe avarii în această iarnă", a zis Firea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.