DOCUMENT Lovitură pentru rusofilul Dodon: ANI îl verifică pe socialistul Odnostalco, unul dintre protagoniștii Operațiunii Bahamas, când Dodon și apropiații lui au spălat banii Rusiei, printr-un păienjeniș de de offshore-uri


DOCUMENT Lovitură pentru rusofilul Dodon: ANI îl verifică pe socialistul Odnostalco, unul dintre protagoniștii Operațiunii Bahamas, când Dodon și apropiații lui au spălat banii Rusiei, printr-un păienjeniș de de offshore-uri

După ce deputatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei în România) a solicitat Autorității Naționale de Integritate (ANI) să cerceteze de ce PSRM-iștii Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco și Corneliu Furculiță nu și-au trecut în declarațiile de avere, așa cum prevede legea, purcoaiele de bani rezultate de pe urma ”Operațiunii Bahamas”, când socialiștii au spălat banii Moscovei în Bahamas, printr-un păienjeniș de offshore-uri, ANI a decis verificarea lui Odnostalco.

Amintim că Operațiunea Bahamas a fost coordonată chiar de rusofilul, socialistul și românofobul Igor Dodon, banii Moscovei fiind revărsați, subteran, în campania electorală a acestuia, din 2016, când bufonul Rusiei a câștigat președinția.

Iurie Reniță a comentat decizia ANI, pe Facebook:

”Deputatul Odnostalco aduce Bahamasul la ANI

Întruchiparea ‹inocenței PSRM-iste›, deputatul socialist Vladimir Odnostalco, dedicat cu trup și suflet ‹protecției sociale› a cetățenilor noștri, a decis că Bahamasul ar fi una din posibilitățile efective de ridicare a nivelului de trai în Republica Moldova, dacă jumătatea de milion de lei pe care a primit-o de la ‹EXCLUSIV MEDIA› SRL a colegului său de partid, Corneliu Furculiță, va fi utilizată în campania prezidențială a lui Igor Dodon din anul 2016. Un fel de ‹protecție socială› inedită și indirectă: Dodon îndrugă verzi și uscate pe banii din Bahamas (Moscova), iar electoratul crede în balivernele lui despre majorarea pensiilor, salariilor, protecția socială etc. (valabil și în acest an pentru campania prezidențială a ‹preacucernicului pravoslavnic› de la Sadova!).

Urmare interpelărilor pe care le-am făcut împreună cu deputatul Octavian Țâcu în adresa Autorității Naționale de Integritate (ANI) pentru a verifica lipsa menționării în Declarațiile de avere a primirii de la jumătate până la un milion de lei de către deputații PSRM-iști Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco și Corneliu Furculiță, recent am primit o confirmare de la ANI (rog să vedeți anexele) că în privința deputatului socialist V. Odnostalco ‹a fost inițiată procedura de control privind eventuala încălcare a regimului juridic al declarării averilor și intereselor personale›.

Am prezentat suficiente probe documentate (le puteți vedea in anexe) pentru ca ANI să procedeze în consecință, demonstrând principialitate, echidistanță politică, responsabilitate profesională și legală în a face lumină asupra unui caz de rezonanță socială, care a marcat profund campania prezidențială din 2016, ce a fost denaturată și compromisă prin spălare de bani și care mai este cunoscută de către cetățenii noștri ca ‹operațiunea Bahamas›.

În egală măsură suntem în așteptarea răspunsurilor de la ANI vis-a-vis de confrații partinici ai lui Odnostalco – Vasile Bolea, Corneliu Furculiță și alți ortaci socialiști (în total 29 de activiști), care în 2016 au manifestat maximă generozitate și au adus o adevărată ofrandă pe altarul ‹idealurilor socialiste›, astfel ca liderul lor de partid, Igor Dodon, prin fraudă și spălare de bani, să ajungă președinte al Republicii Moldova.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.