Cum a șocat Firea presa internațională cu o bluză ”adânc decoltată și terminată cu o danteluță care-i acoperea parțial sânii lăsați oricum în bună măsură la vedere”. “What the hell is this?!” Amintiri de la TVR


Cum a șocat Firea presa internațională cu o bluză ”adânc decoltată și terminată cu o danteluță care-i acoperea parțial sânii lăsați oricum în bună măsură la vedere”. “What the hell is this?!” Amintiri de la TVR

Fostă jurnalistă TVR, Doina Popescu relatează cu umor debordant, pe Facebook, culisele unei transmisii internaționale de pomină ai cărei protagoniști au fost Gabriela Firea și ex-premierul Radu Vasile, un cuplu mediatic ce avea să șocheze presa străină, prin vestimentație, look și apucături.

Vă prezentăm comentariile Doinei Popescu:

”Amintiri

Cand Radu Vasile era prim ministru din partea Conventiei Democrate, Gabriela Firea era reporterul TVR acreditat la Guvern si-l insotea pe premier in toate deplasarile externe. Eu coordonam Biroul EBU si, in afara de-a furniza retelei Euroviziunii stiri si diverse materiale din si despre Romania, ma ocupam si de transmisiile internationale din jurnalele de stiri. Cert e ca premierul en titre se afla intr-o vizita oficiala la Praga, iar Gabi, al carei nume complet era atunci Gabriela Vranceanu Firea, il insotea in calitate de trimis special al televiziunii publice. Inchiriasem un studio TV de doua persoane de la televiziunea ceha, cu tot cu recuzita si device-urile necesare (lavaliere, earphones, chroma-key reprezentativ), rezervasem circuitele de satelit si, la ora jurnalului, eram in Studioul 4, cu ochii pe ceas si monitoare. Cand, hopa!, pe unul dintre monitoare imi apare in previzualizare imaginea studioului din Praga. Acolo se instalasera deja protagonistii transmisiei noastre live: Vranceanu Firea si premierul Vasile.

Ceea ce am vazut ne-a umplut pe toti de uimire si ochii colegilor s-au indreptat spre mine cu intrebarea muta: “What the hell is this?” Am ridicat din umeri si cred ca pe fata mea stupefactia era mai mare decat a lor, fiindca eu stiam ce le cerusem cehilor.

Descriere: Studioul era amenajat intr-un stil cu totul original pentru o stire politica. Eroii transmisei stateau la o masa patrata, acoperita cu o panza ecosez, cu patratele roz si albe. Gabi, coafata cu zulufi, purta o bluza matchy matchy cu fata de masa, adanc decoltata si terminata cu o danteluta care-i acoperea partial sanii lasati oricum in buna masura la vedere. Radu Vasile, perfect asortat in decor, purta un costum ou de rata si-si tinea mana stanga pe masa, astfel incat privirea ti se lipea automat de degetul lui mic, pe care lucea un ghiul de toata frumusetea, ce punea si mai mult in evidenta unghia ingusta, lasata sa creasca vreo 2 centimetri in plus.

In fine, in spatele lor, dintr-o jardiniera cu spalier se scurgeau artistic crengute si frunze artificiale.

Nu mai era nimic de facut, in cateva secundea trebuia sa intram in direct. Dupa iesirea din live, am reluat legatura cu Gabi. Nici n-am apucat sa-i spun cum a fost ca m-a si intrebat plina de incantare: “Femeie, ti-a placut mezanplasul meu? Eu am aranjat studioul! Ceva deosebit, nu? M-am zbatut, cehii astia n-au prea vrut sa m-asculte.”

Bucuroasa si eu ca tehnic cel putin transmisia a iesit perfect, i-am raspuns: “Parca erati la gradina “Iunion”. Va lipseau doar halbele cu bere din fata.”

Nu stiu cat i-a convenit Gabrielei, c-am inchis, dar in studiou a rasunat un hohot de ras”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.