Avertisment al Promo-LEX: rusofilul Dodon folosește toate resursele administrative în campania electorală. SUSPICIUNI majore în privința secțiilor de vot din Transnistria


Avertisment al Promo-LEX: rusofilul Dodon folosește toate resursele administrative în campania electorală. SUSPICIUNI majore în privința secțiilor de vot din Transnistria

Constituirea secțiilor de votare, inclusiv peste hotare și pentru alegătorii din regiunea transnistreană, activitățile de promovare desfășurate de către potențialii concurenți electorali, precum și raportarea financiară a cheltuielilor efectuate de către aceștia sunt printre principalele aspecte analizate în cel de-al treilea raport de observare a alegerilor pentru funcția de președinte din 1 noiembrie, lansat de Asociația Promo-LEX.

În opinia Promo-Lex, constituirea secțiilor de votare peste hotare s-a desfășurat în lipsa unui proces de consultare publică instituționalizat, care a generat suspiciuni.

Asociația atrage atenția că în contextul unei evoluții agravante a situației epidemiologice, este posibil ca numărul de secții de votare organizate efectiv peste hotare să fie mai mic decât numărul celor constituite de CEC, dar este important ca organul electoral central să comunice din timp și transparent despre astfel de situații posibile.

„În contextul apariției unor cazuri izolate de refuz în acordarea suportului pentru CEC la crearea secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului, Misiunea de Observare a alegerilor constată o comunicare defectuoasă și contradictorie dintre unele administrații publice locale de nivelul I (APL I) și CEC pe subiectul constituirii acestor secțiilor de votare”, se menționează în raport, potrivit Cotidianul.md.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.