NEWS ALERT! Donald Trump și soția Melania au COVID-19! Anunțul a fost făcut chiar de liderul de la Casa Albă


NEWS ALERT! Donald Trump și soția Melania au COVID-19! Anunțul a fost făcut chiar de liderul de la Casa Albă

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat pe contul său oficial deTwitter că atât el, cât și soția Melania, au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus. 

Presa internațională relatează că apropiații președintelui american sunt îngrijorați pentru că acesta este, la cei 74 de ani ai săi, în categoria de risc, iar o formă mai severă a bolii i-ar putea afecta serios campania electorală. 

Trump și Melania au făcut testele după ce Hope Hicks (foto jos), una dintre cele mai apropiate colaboratoare ale președintelui, a fost testată pozitiv la coronavirus.

Hicks, 31 de ani, a făcut parte din grupul de consilieri care a călătorit marți cu președintele, la bordul Air Force One, la dezbaterea electorală pe care a avut-o cu Joe Biden la Cleveland, în Ohio. 

Președintele Trump scrisese, joi noapte pe Twitter, că intră în carantină după îmbolnăvirea consilierei Hicks. 

”Hope Hicks, care a muncit atât de mult fără să-și ia vreo pauză, tocmai a fost testată pozitiv pentru COVID-19. Teribil! Prima doamnă și cu mine așteptăm rezultatul testelor noatre. Între timp, suntem în carantină”, a scris Trump cu câteva ore înainte să afle „teribilul” diagnostic. 

Medicul Casei Albe a anunţat, la rândul său, că Donald Trump a fost testat pozitiv la COVID-19, dar "se simte bine". Potrivit medicului, Donald Trump va rămâne la Casa Albă în timpul "convalescenţei sale".

Casa Albă a anunţat de asemenea că preşedintele Donald Trump şi-a anulat deplasarea în Florida, ce ar fi trebuit să aibă loc vineri.

Washington Post a dezvăluit recent că președintele Donald Trump i-a mărturitist jurnalistului Bob Woodward că știa, încă din ianuarie-februarie, că noul coronavirus este mai letal decât gripa, deși în declarațiile publice continua să compare cele două afecţiuni, să minimalizeze pericolul și chiar să trateze cu superficialitate măsurile de prevenție. 

„Am vrut să-i reduc din impact mereu. Nu vreau să creez panică”, i-a spus Trump lui Woodward, pe 19 martie, într-o convorbire telefonică, potrivit unei înregistrări publicate pe site-ul The Washington Post, care a obținut o copie a cărţii lui Woodward - “Rage” - înainte de a fi lansată în SUA.

"Este o chestie mortală"/"Pur şi simplu respiri aerul şi aşa se întâmplă”/"Şi astfel, unul foarte înşelător. Este foarte delicat. De asemenea, este mai letal decât chiar cea mai intensă gripă", i-a spus Trump lui Woodward, potrivit news.ro.

Jurnalistul spune în cartea sa că lui Trump i-au fost prezentate avertismente cumplite în ianuarie despre virusul care urma să ducă la o pandemie mondială în martie. 

"Aceasta va fi cea mai mare ameninţare la adresa securităţii naţionale cu care te confrunţi în mandat", i-a spus consilierul Robert O’Brien lui Trump în 28 ianuarie, potrivit cărţii. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.