Se amână parlamentarele? Comunistul ex-USR din Parlament, proiect de lege în favoarea PSD&Co


Se amână parlamentarele? Comunistul ex-USR din Parlament, proiect de lege în favoarea PSD&Co

Un deputat cu viziuni comunistoide din Parlamentul României, Adrian Dohotaru (ex-USR), a venit astăzi cu o mână de ajutor pentru PSD și anexele sale din Parlament, ALDE și Pro România.

MAI MULTE DETALII DESPRE COMUNISTUL DOHOTARU: Comunismul n-a murit în Parlament. PSD susține un proiect de lege care obligă firmele să le ofere angajaților o parte considerabilă din profit

Concret, Dohotaru a depus la Senat un proiect de lege care prevede amânarea alegerilor parlamentare și organizarea acestora în data de 14 martie 2021. Guvernul Orban stabilise data de 6 decembrie 2020 pentru organizarea alegerilor parlamentare, dar CCR a intervenit cu o decizie controversată, în cursul acestei săptămâni, conform căreia Parlamentul decide data parlamentarelor.

Amintim că președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat joi seară la Antena 3 că PSD ia în calcul să depună un proiect de lege pentru a muta data alegerilor parlamentare în 2021. Totodată, Ciolacu a precizat că proiectul de lege privitor la amânarea alegerilor parlamentare va fi atacat de către opozanți: "Până în acest moment nu a fost depus niciun proiect de lege. Asta nu înseamnă că nu se va depune. În schimb, vă spun ce vor face. Vor face același lucru pe care l-au făcut și cu pensiile. Vor ataca la CCR proiectul și dacă CCR va spune că este constituțional, va dura cam 2 săptămâni până se va decide, pe urmă președintele va retrimite la Parlament, în așa fel încât să se ajungă în data de 6 decembrie. Au tot planul făcut, toate au fost pregătite pentru ei".

De asemenea, reiterăm că deputatul PNL Ovidiu Raețchi a semnalat miercuri, 30 septembrie, că pe parcursul zilei de marți, 6 octombrie, PSD va forța mutarea datei alegerilor parlamentare în martie, deși acestea ar trebui să se desfășoare pe 6 decembrie 2020.

"În mod evident, PSD și rudele lor sărace au toate motivele să tragă cât mai mult de timp înainte de o nouă rundă electorală, sperând că erodarea PNL peste iarnă va opri hemoragia stângii în fiefuri tradiționale precum Vrancea", a subliniat liberalul.

Raețchi, pe Facebook: "PSD va încerca marți să mute data alegerilor parlamentare în martie. Tăriceanu a fost scos primul pe piață cu acest mesaj, pentru setarea tonului. Va urma Ponta, care încearcă de luni de zile să instrumentalizeze politic pandemia - am văzut cu ce rezultate.

În mod evident, PSD și rudele lor sărace au toate motivele să tragă cât mai mult de timp înainte de o nouă rundă electorală, sperând că erodarea PNL peste iarnă va opri hemoragia stângii în fiefuri tradiționale precum Vrancea. Din acest motiv, nu vom avea un dialog rațional și responsabil despre valul doi al pandemiei și măsurile corecte pentru protejarea populației, ci doar jelanii politicianiste, în spatele cărora se ascunde frica de urne.

Având în vedere că procesul electoral pentru parlamentare a fost deja declanșat, marți e ultimul moment în care Parlamentul dominat de PSD mai poate deturna data alegerilor. Urmează câteva zile în care tema Covid va fi redescoperită și reîmbrățișată masiv de pesediști".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.