BREAKING news! Lovitură pentru unioniști: regimul Dodon l-a ELIMINAT pe Octavian Țîcu din cursa prezidențială! Scandal la Chișinău


BREAKING news! Lovitură pentru unioniști: regimul Dodon l-a ELIMINAT pe Octavian Țîcu din cursa prezidențială! Scandal la Chișinău

Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) – l-am numit pe istoricul și deputatul Octavian Țîcu, unul dintre cei mai cunoscuți unioniști de dincolo de Prut – a fost eliminat din cursa prezidențială.

Motivul oficial invocat de CEC este că PUN n-ar fi avut numărul suficient de semnături, în urma identificării unor nereguli minore.

De partea cealaltă a baricadei, Octavian Țîcu acuză pe Facebook în termeni duri regimul rusofil, socialist și românofob Dodon-Chicu de faptul că a forțat, la solicitarea Moscovei, eliminarea sa din cursa prezidențială, tocmai pentru a-i scoate din jocuri pe unioniști.  Amintim că și candidatura lui Andrian Candu (președintele Partidului Pro Moldova) a fost respinsă.

Podul.ro vă prezintă acuzațiile lui Octavian Țîcu:

”Regimul Dodon m-a eliminat din cursa prezidențială

Ieri a fost profund şocant. Ziua în care urma să ne lansăm în campania prezidențială a fost ziua în care CEC a ales să mă anunțe că sunt exclus. Iertată-mi fie această slăbiciune nefirească, dar nu m-am gândit că regimul de guvernare poate fi aşa ticălos.

Frica lui Dodon şi a Moscovei față de eventualitatea participării mele în această campanie a fost atât de mare, încât a decis să elimine orice risc şi să mă scoată din cursă. Singura alternativă unionistă, anti-sistem, necompromisă în schemele şi înțelegerile politice, necoruptă şi capabilă să-şi asume lupta împotriva regimului până la demontarea lui definitivă.

Din 20 000 de mii de semnături ale cetățenilor R. Moldova, peste 5 mii au fost aruncate la gunoi, majoritatea pentru o cifră sau număr de la seria buletinului greşit şi pentru faptul că s-a încurcat domiciliul. Cinic şi fără scrupule. Semnături reale ale cetățenilor țării.

Asta pentru a ne arunca sub limita de 15 mii, adică la 14 548 semnături, şi acceptând doar 10 raioane din cele 20 care erau cu un număr de peste 700 semnături.

Plahotniuc a invalidat votul a mii de chişinăuieni în 2018, iar Dodon a invalidat în 2020 prin CEC semnăturile a 20 000 de cetățeni şi a privat de la opțiunea de vot alte zeci sau poate sute de mii.

Zilele acestui regim sunt numărate, fiți încrezători în asta! Voi reveni cu o declarație oficială imediat după anunțarea rezultatelor oficiale CEC”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.