Cine este cel de-al doilea viceprimar al lui Nicușor Dan, liberalul Stelian Bujduveanu, fiul cu „probleme comportamentale” al unui bogat afacerist din Constanța


Cine este cel de-al doilea viceprimar al lui Nicușor Dan, liberalul Stelian Bujduveanu, fiul cu „probleme comportamentale” al unui bogat afacerist din Constanța

Consilierul general liberal Cătălin Deaconescu, fost prefect al Capitalei și favoritul multora dintre votanții PNL pentru funcția de viceprimar, și-a mâhnit recent susținătorii prin anunțul privind alegerea în această funcție a colegului său Stelian Bujduveanu.

Din fair-play sau pentru că asta presupune înregimentarea politică, Deaconescu i-a urat succes colegului său, care a primit cu patru voturi mai mult, în cursa pentru funcția de viceprimar al Bucureștiului, din partea Biroului Municipal al PNL.

Dar cine este Stelian Bujduveanu, 31 de ani, atât de necunoscut votanților liberali sau ai aliaților acestora încât utilizatorii rețelelor sociale nu reușesc nici măcar să-i scrie numele prin comentariile în care întreabă aproape redundant de unde a apărut și ce îl califică pentru această funcție înaltă, cu un grad de responsabilitate uriaș în contextul situației grele în care se află Primăria Capitalei (caracatița PSD, companii municipale înființate ilegal, faliment - fost administrație a cheltuit în patru ani bugetul pe cinci ani, probleme serioase cu încălzirea și apa caldă etc).

Presa a scris de-a lungul celor câțiva ani în care face politică lucruri nu tocmai onorabile despre tânărul Bujduveanu a cărui înscriere în PNL (în 2012), urmată la scurt timp de prezența sa pe loc eligibil pe listele PNL București pentru Consiliul Municipal la alegerile din 2016, fără sprijinul organizației, a fost pecetluită cu o donație de aproximativ 100.000 lei. De unde avea tânărul liberal de 26 de ani, abia ieșit de pe băncile Facultății de Drept, din București (urmată de un master în Dreptul Uniunii Europene), 25.000 euro de cotizat la partid care l-a făcut nu doar consilier municipal, ci și lider al TNL București?

Cel mai probabil de la bogații săi părinți, Aurica și Gheorghe Bujduveanu, proprietarii hotelului Richmond din Mamaia, imobil cu 51 de camere, construit în 2008, și evaluat la cel puțin cinci milioane de euro.

Familia lui Bujduveanu este atât de bogată încât numeroasele mașini deținute de aceasta și parcate în fața unei vile uriașe aproape blochează eleganta stradă Aleksandr S. Pușkin din Constanța.

Chiar dacă sunt numeroase comentarii (la un articol publicat de g4media.ro, de exemplu) care afirmă că Bujduveanu ar fi fiu de securist, deocamdată, nu există informații oficiale (și nici pe surse) în acest sens.

Există însă dezvăluiri de presă care arată că Bujduveanu a beneficiat de suportul lui Tănase Stamule (machedon la origine ca și familia Bujduveanu), un liberal influent cu mare trecere la premierul Ludovic Orban, consilier de stat în Guvern și beneficiarul unor sinecuri fabuloase (Loteria Română și Iprochim SA). Detalii AICI.

Ziarul constănțean, care publică și imaginile cu bolizii de sute de mii de euro de pe strada Pușkin, scrie că tânărul liberal nu ar fi foarte simpatizat de colegii săi mai tineri care l-au acuzat că abuzează de funcția de președinte al TNL București și că ar avea „probleme comportamentale”. Nu rezultă însă în ce context s-au manifestat acestea. Detalii AICI.

Activitatea tânărului Bujduveanu în Consiliul Municipal a fost apreciată însă drept opoziție reală la adresa risipei pesediste și a regimului dictatorial instaurat de Gabriela Firea, făcând echipă cu Ciprian Ciucu şi Cătălin Deaconescu, motiv pentru care a și fost la un pas de excludere, în septembrie 2018, din PNL din cauza cârdășiilor pesedisto-liberale de la sectorul 3, eliminare pusă la cale de deputatul liberal Florin Alexe, prieten la cataramă cu Robert Negoiţă, dar și cu Cristian Bușoi, fost lider al PNL București.

Sursa FOTO: constantareala.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.