PSD și-a fraierit votanții: Ciolacu retrage "organele" băgate de Firea în Consiliul General al Capitalei, dovendindu-se că au avut doar un rol de nadă electorală


PSD și-a fraierit votanții: Ciolacu retrage "organele" băgate de Firea în Consiliul General al Capitalei, dovendindu-se că au avut doar un rol de nadă electorală

Marcel Ciolacu declara pe 17 august că nu a intervenit asupra listei de candidați ai PSD pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, întrucât "doamna primar general are argumentele ei". Între timp, Gabriela Firea a devenit fostul primar al Capitalei, iar argumentele acesteia nu mai au importanță în fața președintelui PSD, Marcel Ciolacu, care s-a apucat să facă curățenie în lista de consilieri generali pesediști ai Municipiului București.

Iată lista de consilieri generali care ar fi urmat să activeze în aparatul administrativ al Capitalei în urma scrutinului electoral din 27 septembrie:

1. Gabriela Firea

2. Petre Roman

3. Elisabeta Lipă

4. Corneliu Constantin Dinu

5. Dumitru Dragomir

6. Anghel Iordănescu

7. Mariana Monica Davidescu

8. Daniel Gabriel Pancu

9. Sorin Ilieșiu

10. Ioana Stoica

11. Vasile Luliu Petrariu

12. Aurelian Bădulescu

13. Marius Adrian Pavel

14. Valeriu Nicolae Luhan

15. Honorius Circa

16. Marius Cătălin Maxim

17. Cristian Marian Olteanu

18. Mihaela Enciu

19. Anca Daniela Raiciu

20. Ancuța Sorina Comănici

21. Lazăr Neacșu

Cu toate acestea, câteva personaje s-au retras de pe listă, întrucât au avut doar rolul de momeli electorale folosite de Gabriela Firea pentru alegerile locale din 27 septembrie. De pildă, foștii fotbaliști Cornel Dinu și Daniel Pancu nici nu au avut de gând să îi reprezinte pe bucureșteni în Consiliul General al Capitalei, dar s-au lăsat folosiți de Firea pentru a-i aduce acesteia voturi. 

Daniel Pancu a început să râdă când a auzit că a ajuns în Consiliul General al Capitalei și a anunțat că nu ia în calcul să acceadă în respectiva funcție.

"Ha, ha, ha,ha. Chiar am câştigat la alegeri? Voi ştiţi că fotbalul e viaţa mea şi rămân antrenor! Chiar acum fac analiza meciului de aseară şi apoi merg la antrenament, că vineri avem meci la Craiova", a spus Pancu pentru Telekom Sport.

Cornel Dinu a spus, într-un interviu pentru RFI, că se retrage din Consiliul General: "Am avut această propunere, să fiu trecut pe listă. M-a sunat o doamnă Capatos (Monica Capatos, soția lui Daniel Capatos de la Antena 1; doamna Capatos a fost angajată la Primărie de Firea, făcând parte din clientela antenistă a acesteia). Am avut o anumită surpriză când am văzut componența listei celor care candidau. M-am gândit foarte serios, am o anumită vârstă. Eu le mulțumesc celor care m-au ales și care au avut încredere. Mai mult ca sigur voi sta acasă".

Și Petre Roman, acuzat de crime împotriva umanității în Dosarul Mineriadei, s-a retras în urma unor zvonuri, care s-au confirmat ulterior, conform cărora PSD nu-l dorește pe acesta în Consiliul General al Capitalei, întrucât ar aduce prejudicii de imagine partidului.

"Eu am renunțat la mandat. Am făcut cerere de renunțare, având în vedere că Gabriela Firea nu a câștigat și PSD e în opoziție. Practic, nimic din ce îmi propusesem, proiectele pe care le-am propus erau complet blocate. Având în vedere compatibilitatea destul de redusă cu grupul de acolo, am renunțat", a declarat Petre Roman.

În schimb, Mitică Dragomir se ceartă în aceste momente cu PSD-ul lui Ciolacu, întrucât urmează să fie debarcat din funcția de consilier general. Mitică Dragomir a declarat ieri că nu renunță așa ușor, spunând că el reprezintă un organ ales de popor: "Voi fi consilier general. Am dat cazier, am completat tot ce trebuie, am făcut ședința… Eu nu renunț. Eu sunt organ ales, pe mine m-a ales poporul".

În acest context, Marcel Ciolacu a precizat astăzi că prezența lui Dragomir pe lista PSD de consilieri generali ai Capitalei e inoportună, chestiune pe care nu a spus-o niciodată înaintea alegerilor locale. Decizia finală va fi luată de PSD Sector 3.

"Am avut o discuţie separată cu preşedintele organizaţiei Sectorului 3, deoarece am luat act de declaraţiile publice ale domnului Mitică Dragomir. Am cerut organizaţiei Sectorului 3 să analizeze de urgenţă situaţia, astfel încât până la validare să am o decizie a organizaţiei dacă domnul Mitică Dragomir va fi sau nu validat ca şi consilier general al Capitalei. Eu mi-am expus punctul de vedere faţă de colegii mei, lucru normal, acum urmează decizia colegilor mei de la Sectorul 3. Nu aş dori să intru în detalii, nici cu trecutul domnului Dragomir, nici cu prezentul. Eu consider că este inoportună prezenţa domnului Mitică Dragomir pe lista de consilieri generali", a afirmat Ciolacu

În ceea ce o privește pe Gabriela Firea, aceasta continuă să arunce în continuare cu fumigene electorale, zicând că se va bate și mai mult pentru București, în condițiile în care, atenie, renunță la postul de consilier general al Bucureștiului pentru a candida la Senat la alegerile parlamentare ce urmează a se organiza pe 6 decembrie. 

"Eu am să mă bat în continuare pentru Bucureşti din postura de parlamentar. Dacă nu o mai pot face ca primar general o voi face cu prisosinţă şi voi demonstra ca parlamentar", a spus Firea după ce a pierdut bătălia pentru al doilea mandat de primar.

Pe cale de consecință, cetățenii care au ales PSD la alegerile locale din București asistă la un val de candidaturi fake băgate la înaintare de Firea&Co., întrucât cei care au votat formațiunea politică în cauză pentru numele enumerate mai sus au fost fraieriți, opțiunea lor electorală neavând niciun fel de însemnătate pentru Ciolacu și camarila sa. Probabil, dacă ar fi câștigat Firea cursa pentru al doilea mandat de primar al Capitalei, Marcel Ciolacu nu ar mai fi descoperit inoportunitatea ca personajele precum Mitică Dragomir să facă parte din echipa PSD din cadrul Consiliului General al Capitalei. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.