DOVADA! Dodon s-a întâlnit cu Plahotniuc în Grecia: 30 august 2020, Hotelul Pomegranate, Halkidiki


DOVADA! Dodon s-a întâlnit cu Plahotniuc în Grecia: 30 august 2020, Hotelul Pomegranate, Halkidiki

Jurnaliștii de la Ziarulnational.md dezvăluie că, în timp ce pozează în dușmani de moarte, rusofilul Igor Dodon și oligarhul fugar Vlad Plahotniuc s-au întâlnit pe 20 august 2020, în Grecia. Vă prezentăm concluziile jurnaliștilor basarabeni:

*Scopul real al vizitei lui Igor Dodon de la finele lunii august curent în Grecia, când a ignorat sărbătorile naționale și a vrut să țină în secret deplasarea, a fost să se întâlnească cu Vlad Plahotniuc

*Un avion cu Plahotniuc la bord a aterizat la Thessaloniki, Grecia, la două zile după ce Dodon a ajuns acolo

*Întâlnirea dintre Dodon și Plahotniuc a avut loc pe 30 august, la hotelul Pomegranate din Halkidiki al lui Artiom Ceaika, acolo unde, potrivit ZdG, familia Dodon s-a odihnit în 2018

*Igor Dodon a ajuns la hotel cu un iaht care aparține prietenului lui Plahotniuc, bulgarul Vasil Bojkov ce se ascunde de justiția bulgară

*La întâlnirea „de taină” a participat și un oficial de la Kremlin

Vizita ad-hoc pe Muntele Athos

Călătoria ad-hoc pe Muntele Athos a președintelui Igor Dodon de la finele lunii august curent ar fi fost doar un pretext pentru public. Deși șeful statului și-ar fi dorit să țină în secret vizita respectivă, pe 28 august 2020 a fost nevoit s-o anunțe printr-un anunț plasat pe pagina sa de Facebook. O călătorie inopinată, neplanificată, despre care nu s-a anunțat din timp și care a fost pregătită în mare grabă de către oamenii președintelui.

În plină pandemie, în pofida restricțiilor de călătorie, ignorând sărbătorile oficiale ale Republicii Moldova și aniversarea căsătoriei sale cu Galina, Igor Dodon zboară de urgență în Grecia. Oficial, pentru „a se ruga pentru popor”.

Primul despre această călătorie a vorbit în spațiul public, pe data de 26 august, primarul de Bălți, Renato Usatîi.

El s-a referit la o scrisoare din 24 august trimisă de către Serviciul Pază și Protecție de Stat (SPPS) șefului Protocolului Diplomatic al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene în care solicita asigurarea coridorului pentru deplasarea lui Igor Dodon și a angajatilor SPPS către Aeroportul Internațional București pe 28 august 2020. La fel, și deputatul Iurie Reniță a confirmat o posibila călătorie a lui Igor Dodon către Grecia.

La început, Dodon a negat această informație, la fel ca serviciul său de presă. Important era ca această deplasare să reprezinte o taină.

Presa a scris în acea perioadă că, pe Athos, Dodon urma să se vadă și cu cineva din Federația Rusă. Să reținem acest amănunt, ne vom mai întoarce la el.

Așadar, deși a negat două zile la rând călătoria, pe 28 august a anunțat-o personal pe paginile sale de pe rețelele sociale. A mers pe Athos, cu un zbor București – Thessaloniki. Reținem și acest oraș.

Apropo, pentru a putea efectua călătoria, Dodon s-a umilit într-atât, încât a mers în România fără onoruri, fără a fi invitat, fără a fi întâmpinat la nivel înalt. Umilință mare pentru un șef de stat, dar Dodon a trecut și peste aceasta. A fost mai puternică „credința”.

Dodon pleca în Grecia, în timp ce Plahotniuc își făcea bagajele în SUA

În timp ce Dodon pornea spre București pentru a ajunge la Thessaloniki, la un alt capăt de lume, Vlad Plahotniuc își făcea bagajele și părăsea teritoriul Statelor Unite ale Americii. Revenea în Europa, inclusiv la Thessaloniki.

În aceeași zi, pe 28 august curent, fostul partener-prieten (vezi imaginile cu kuliokul – n.r.) al lui Igor Dodon, Vlad Plahotniuc, pornește într-un „turneu european” și parțial asiatic. Plecarea lui Plahotniuc din SUA în acea zi a fost confirmată de Ziarul de Gardă, carea verificat datele deschise ale organelor pentru securitatea internă a SUA.

Vlad Plahotniuc apare iarăși în vizorul publicului la început de septembrie, pe Aeroportul Internațional Otopeni din București, într-un filmulet scurt plasat pe rețelele de socializare. Apoi, pe data de 10 septembrie e confirmată aflarea sa în Turcia.

Dar ce a fost până atunci? Unde s-a aflat Vlad Plahotniuc în perioada 28 august și până pe 1 septembrie?

Turneul european al lui Plahotniuc

Sursele Ziarului NAȚIONAL susțin că, pe 28 august, Plahotniuc, însoțit încă de cel puțin o persoană, a plecat cu o cursă regulată din Miami SUA către Berlin, Germania, unde a ajuns pe 29 august.

De ce Berlin? Aceleași surse spun că, pe Aeroportul Internațional Schönefeld din Berlin, Vlad Plahotniuc ar fi avut o întâlnire scurtă cu un oficial german. Nu se cunoaște subiectul discuției. Întâlnirea ar fi avut loc la Holiday Inn Berlin Airport, iar la aceasta ar fi asistat și cel puțin un reprezentant al Serviciului de imigrație al Guvernului german.

Ceea ce s-a întâmplat mai departe poate fi probat, inclusiv din surse deschise.

De la Berlin, Vlad Plahotniuc, însoțit de încă o persoană, a zburat spre Nice, Franța. Mai jos vă prezentăm un invoice achitat pentru zborurile charter pentru multiple destinații din Europa în zilele de 29, 30 și 31 august 2020. Zborurile sunt efectuate cu același aparat de zbor - CESSNA 525A Citation CJ2, cu numărul de înregistrare 9A-JSC, care aparține companiei croate Jung Sky.

De unde știm că este vorba despre Vlad Plahotniuc? Zborurile au fost achitate de către compania Vanguard International LTD din Emiratele Arabe Unite. Este compania pe care chiar Plahotniuc a declarat-o public în declarația sa de avere. Informația este confirmată și de Rise Moldova.

Plahotniuc este unicul acționar al acestei companii, de pe ale cărei conturi a fost făcut transferul către Jung Sky.

Iată facturile achitate - una de peste 30 000 de euro și alta de aproape 9 000 de euro:

Ambele facturi au fost eliberate pe 26 august 2020, exact în ziua când presa de la Chișinău scria despre călătoria lui Igor Dodon către Athos.

Plahotniuc la Thessaloniki

Pe 29 august, avionul cu Plahotniuc și însoțitorul său, ori așa cum a scris presa - însoțitoarea sa, aterizează la Nice, în Franța. Potrivit surselor noastre, acolo Plahotniuc s-ar fi văzut cu familia sa. Oligarhului moldovean îi este interzis accesul în Elveția, locul unde s-a stabilit familia sa, și acesta este nevoit să se întâlnească cu familia în alte state. Coasta de Azur e locul preferat de odihnă al familiei Plahotniuc. Presa a scris de mai multe ori despre petrecerile de lux ale fiului oligarhului, Timofei Plahotniuc, de la Cannes, Nice și Saint-Tropez.

De la Nice, pe 30 august, avionul 9A-JSC cu Vlad Plahotniuc și deja alți doi pasageri, zboară spre Thessaloniki, locul unde cu două zile mai înainte a aterizat și președintele Igor Dodon.

Cei doi nu au mai fost așa de aproape de la renumita întâlnire cu kuliokul din biroul lui Plahotniuc din Chișinău, în iunie 2019.

Informația de mai sus poate fi ușor verificată pe flightradar.com, site-ul unde poți analiza tot istoricul călătoriilor unui avion. Avem numărul de înregistrare al aparatului de zbor în ambele facturi – 9A-JSC.

Dodon, pe barca partenerului de afaceri al lui Plahotniuc

Așadar, pe 30 august, la 10 dimineața, Vlad Plahotniuc și cei doi însoțitori ai săi sunt în Thessaloniki. În același timp, la nici 100 de km de Thessaloniki, pe muntele Athos, sau prin apropiere, se afla și Igor Dodon.

Coincidență?

Tot în același timp, lângă portul Uranopolis, care este și poarta maritimă a muntelui Athos, se afla o barcă de viteză – MIRYANA, sub pavilion bulgăresc. Un iaht de lux de model JEANNEAU / NC37, în valoare de jumătate de milion de euro, care, în doar câteva ore, va duce un pasager foarte important spre hotelul Pomegranate din Halkidiki.

Conform site-ului MarineTraffic.com, site ce stochează informația despre mișcările bărcilor conectate la sistemul de poziționare marină AIS, această barcă era, la ora 11.00, în dimineața zilei de 30 august, în portul Uranopolis, acolo unde era și președintele Dodon.

Datele sunt publice și pot fi verificate pe marinetraffic.com.

Călătoria de la Uranopolis până la hotelul Pomegranade a durat maximum două ore.

Iar la ora 19.00, în aceeași zi, barca este localizată deja de către sistemul AIS exact în apropierea hotelului Pomegranate Wellnes SPA.

Iată și localizarea pe Google Maps a hotelului Pomegranate, unde în vara anului 2018, potrivit Ziarului de Gardă, Dodon și familia sa s-ar fi odihnit în Ville Royal Suite.

Atunci, Dodon a negat acest fapt și a acționat ziarul în judecată. Apoi, fiind întrebat direct dacă a fost acolo, „Da sau Nu”, a zis ca nu ține minte.

Ca să ne convingem că cei doi coordonatori de la Chișinău, Dodon și Plahotniuc, continuă să fie cei mai buni prieteni, vom reveni la nava cu care Dodon a fost adus la acest hotel - barca de lux MIRYANA, despre care am aflat mai multe lucruri din surse deschise, pe marinetraffic.com.

Barca operează sub pavilion bulgar și e deținută de New games AD, companie din Bulgaria care aparține controversatului om de afaceri Vasil Bojkov. Bojkov se află în prezent la Dubai, unde se ascunde de justiția de la Sofia, care a emis mandat de arestare pe numele lui, exact ca și în cazul lui Plahotniuc.

Bojkov este, de asemenea, și partenerul de business al lui Plahotniuc. Anume Bojkov este cel care i-a deschis drumurile spre EAU lui Plahotniuc și cu care acesta s-a văzut recent, acum câteva săptămâni, la Dubai, așa cum cum a declarat la Jurnal TV Alexandru Cozer.

Mai jos aveți dovada din registrul bulgar al companiilor înregistrate.

CITIȚI AICI articolul integral al Ziarulnational.md

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.