Dodon anunță că va INTERZICE în R. Moldova toate bisericile care NU sunt subordonate Bisericii RUSE. Siluirea libertății de gândire, de conștiință și de religie


Dodon anunță că va INTERZICE în R. Moldova toate bisericile care NU sunt subordonate Bisericii RUSE. Siluirea libertății de gândire, de conștiință și de religie

Opulentul rusofil, socialist și românofob Igor Dodon promite să modifice Legea cultelor, astfel încât să interzică alte religii în R. Moldova decât cea promovată de mitropolia subordonată Moscovei.

În cadrul unei întâlniri electorale care a avut loc recent la Vulcănești, Dodon a declarat că „religia ortodoxă este baza statalității noastre”.

„În acești patru ani de mandat, dar și până atunci, întotdeauna am susținut-o (religia ortodoxă - n.r.) și o voi susține. Acum vor să ne lichideze ortodoxia. Înregistrează alte religii... Noi trebuie să modificăm Legea cultelor, lucru care nu ne-a reușit până acum”, a afirmat Dodon, un client fidel al Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove, subordonată Rusiei.

Deputatul Igor Munteanu condamnă „xenofobia și nihilismul juridic” al lui Igor Dodon.

„La Vulcănești, zilele trecute, candidatul la funcția de președinte din partea PSRM, Igor Dodon, a promis unui public, strâns să-i țină de urât acestuia de către administrația raională, că el personal consideră funcționarea bisericilor neortodoxe ilegale și că, dacă va fi reales ca președinte al R. Moldova, le va anula înregistrarea.

Asemenea declarații sunt de reținut! Ele vorbesc despre nihilismul juridic al actualului șef de stat, lider al PSRM. Aceste afirmații electorale sunt atât de populiste, atât de toxice, atât de imbecile, încât îi fac un mare serviciu acestui candidat - ele îl descriu așa cum acesta este în realitate: un populist fără scrupule, un fanariot, un fariseu, gata să lovească în dreptul constituțional al oamenilor la conștiință religioasă de dragul unor efemere câștiguri electorale”, a comentat Igor Munteanu, citat de Ziarulnational.md.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.