Torționarii NU vor mai primi pensii speciale! PNL, reușită de proporții în Parlament la inițiativa revoluționarului Marian Ceaușescu


Torționarii NU vor mai primi pensii speciale! PNL, reușită de proporții în Parlament la inițiativa revoluționarului Marian Ceaușescu

La propunerea revoluționarului Marian Ceaușescu, liderul deputaților PNL, Florin Roman, a inițiat un proiect de lege care prevede încetarea acordării pensiei speciale pentru cei care au făcut parte din aparatul represiv al regimului comunist, care au săvârşit infracţiuni contra umanităţii şi au fost condamnaţi printr-o sentinţă definitivă.

"Nu beneficiază de pensie de serviciu ori de pensie de invaliditate, în condiţiile prevăzute de prezenta lege, pensionarii care au fost condamnaţi definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii. Aceste persoane beneficiază de pensie în sistemul public, în condiţiile legii. În cazul condamnării definitive a unui pensionar militar pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, în termen de 10 zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti, instanţele judecătoreşti au obligaţia să comunice, în scris, casei de pensii sectoriale în evidenţele căreia se află pensionarul condamnat informaţii de natură să conducă la încetarea pensiei", se arată în proiect.

Astăzi, proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților, cameră cu rol de for decizional, cu 259 de voturi "pentru", unul "împotrivă" și o abținere.

"Este doar începutul luptei împotriva torționarilor care au schingiuit în închisorile comuniste lideri ai PNL și PNT, lideri ai studenților și pe toți cei care s-au opus cu curaj ororilor comunismului", a declarat Florin Roman în urma victoriei pe care a obținut-o în Parlament.

Redăm declarația completă:

"Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul de lege pe care l-am inițiat ca deputat liberal și care lasă fără privilegii, torționarii regimului comunist. Legea mi-a fost propusă de Marian Ceaușescu și, ca om care ascultă vocea străzii, am inițiat-o și am susținut-o până la adoptare. Practic, torționarii regimului comunist, cu hotărâre definitivă a instanței, nu vor mai primi pensii militare. Sunt deja celebre câteva cazuri de foști comandanți de penitenciare, care în perioada comunistă au comis crime împotriva umanității, din motive politice, după care s-au bucurat de privilegiul unei pensii substanțiale.

Cel mai cunoscut caz este cel al fostului comandant al închisorii de la Râmnicu Sărat, Alexandru Vișinescu. Torționarul Vișinescu a ordonat persecutarea a peste 138 de deținuți, înfometați, lăsați fără asistență medicală sau puși la muncă până la epuizare fizică. Tortura și bătaia au fost folosite ca instrumente de “reeducare”. Consider că aplicarea acestei legi nu-i va lăsa pe mulți torționari să doarmă bine. Este doar începutul luptei împotriva torționarilor care au schingiuit în închisorile comuniste lideri ai PNL și PNT, lideri ai studenților și pe toți cei care s-au opus cu curaj ororilor comunismului".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.