PSD-ul s-a reformat atât de tare că Marcel Ciolacu habar nu are cu cine candidează partidul la Parlament. „Nu o cunosc pe Laura Vicol”/Pe rectorul Azamfirei l-a botezat „Ambrozie”/O fostă judecătoare CCR, răsplătită pentru că a scăpat mulți pesediști de pușcărie?


PSD-ul s-a reformat atât de tare că Marcel Ciolacu habar nu are cu cine candidează partidul la Parlament. „Nu o cunosc pe Laura Vicol”/Pe rectorul Azamfirei l-a botezat „Ambrozie”/O fostă judecătoare CCR, răsplătită pentru că a scăpat mulți pesediști de pușcărie?

Reforma și ruperea de trecut trâmbițate de președintele social-democrat Marcel Ciolacu, prin cooptarea de somități fără probleme de integritate și imagine, pare deja o glumă lipsită de haz chiar și dacă facem abstracție de prezența avocatei Laura Vicol, invitată constant în emisiunile de propagandă anti-justiție ale Antenei 3 și apărătoare a Cămătarilor, Sportivilor, dar și a Alinei Bica, fosta șefă penală a DIICOT. Conectată până la contopire cu zona infracțională, Vicol a fost acuzată de DNA de mai multe infracțiuni, dar a fost achitată de Înalta Curte de Casație și Justiție. Până la achitare însă, avocata Vicol a emis în spațiul public numeroase acuzații, caracterizări de tip Antena3, jigniri și chiar amenințări la adresa fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, în prezent procuror-șef al Parchetului European. Ba mai mult, alături de un alt client celebru de-al său, fostul colonel SRI Daniel Dragomir, Vicol a organizat proteste anti-„cucuvea” prin față pe la Cotroceni și la sediul DNA. 

„Nu o cunosc pe doamna Laura Vicol. Nu am auzit să fie nici coruptă, nici neprofesionistă. Am înțeles că sunt probleme că a avut anumiți clienți, ca și avocat. Acum... dacă dumneavoastră luați un interviu unui criminal înseamnă că nu mai aveți dreptul să aveți viață politică? O să o analizăm împreună cu colegii mei din cadrul Consiliului Politic Național”, a lămurit Ciolacu toată tărășenia aranjată la Dolj de familia Cladiu Manda-Olguța Vasilescu, viitorii nași ai infractorului Liviu Dragnea.  

Figurilor celebre ale pandemiei, medicii Adrian Streinu-Cercel (care cerea pe un ton lacrimogen imunitate pentru cei care rezolvă achizițiile din pandemie) și Alexandru Rafila (zdrăngănind puternic din tinichelele bine dosite ale tatălui, fost torționar la Arad), candidați la București, și sindicalistului oportunist Dumitru Coarnă (președintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor), candidat la Călărași, li s-au adăugat, luni, alte două mari speranțe:  

- rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, căruia președintele Marcel Ciolacu nici măcar nu a reușit să-i anunțe numele corect, „botezându-l” „Ambrozie Leonard”. Rectorul Leonard Azamfirei a candidat recent de unul singur pentru cel de-al treila mandat în fruntea UMFST și, culmea, a și câștigat, candidatura sa fiind puternic contestată de Asociaţia Maghiară pentru Pregătirea Medicală şi Farmaceutică din România pe motiv că refuză să aplice art. 135 din Legea educaţiei naţionale, cu privire la organizarea departamentelor în cadrul liniei de studiu în limba maghiară.  

- și Simona Maya Teodoroiu, fostă judecătoare CCR (2015-2019 - fiind numită de Senat pe restul de mandat rămas de la Toni Greblă). Ea a fost, printre altele, raportor în cazul asupra căruia Curtea a decis, în noiembrie 2018, că există conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Potrivit deciziei Curții, completurile de cinci judecători de la instanța supremă trebuie refăcute. Deci a pus umărul serios la anularea sentințelor Curții Supreme, situație care s-a soldat în multe cazuri cu prescrierea faptelor odată cu reluarea proceselor.  Informația privind candidatura fostei judecătoare CCR este, deocamdată, pe surse, nefiind anunțată oficial de PSD.

„Am răspuns acestei invitaţii pentru că am văzut o dorinţă de schimbare prin oameni noi, prin voci noi. Social-democraţia e un lucru care trebuie să aducă bunăstare oamenilor şi unde dacă nu în zona de învăţământ şi sănătate nu este mai apropiat de social-democraţiei. Statul trebuie să fie deasupra politicii de partid. Misiunea mea ca viitor parlamentar e una pe care o leg de Parlamentul României şi în plan ulterior şi de partidul la care am aderat. Mă simt confortabil având această libertate de gândire şi exprimare şi cred că expertiza pe care o aduc eu, alături de alţii, poate să dea un nou suflu social-democraţiei în România”, a afirmat Leonard Azamfirei potrivit news.ro.

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.