Să ne trezim! Doar așa moartea profesorului Samuel Paty nu va fi în zadar


Să ne trezim! Doar așa moartea profesorului Samuel Paty nu va fi în zadar

În această seară are loc omagiul național pentru profesorul Samuel Paty. La Sorbona, o veche școală din Paris. Înființată pe la 1200. Franța eternă, Franța civilizației.

De câteva zile, s-a eliberat mult Cuvântul în spațiul public. Sper să rămână așa.

Nu sunt toți vinovații arestați. Ucigașii și-au permis orice acțiune pentu că în spatele lor era o protecție publică, a intelectualilor ”umaniști” care desființau pe orice li se opunea.

Am văzut ieri un imam mulțumind statului francez. În sfârșit faceți ordine. Să nu vă opriti. Vă rog să arestați și să expulzați toți extremiștii. Și pe cei care îi sprijină. Omul este amenințat de zece ani de aceștia, până acum nu a răspuns nimeni sesizarilor sale.

Am avut o colegă musulmană care își trăia credința într-o discreție absolută. La moschee nu mai mergea de ani de zile, pentru că acolo era plin de extremiști și de teroriști. De ce permitea statul francez așa ceva, nu își putea explica. Dar evita orice asociere posibilă, de asta nu vorbea niciodată despre religie.

Acești oameni se uitau halucinați la francezii collabo, care spuneau că nebunia extremistă este îmbogățire culturală și trebuie să o toleram cu multă bucurie. Pentru că aceasta este Franța progresului. Și să ne ferim de islamofobie și de extrema dreaptă.

Printre ei sunt și români stabiliți aici, care își tratau de fasciști, retrograzi și obscurantiști compatrioții care se mirau de derivele comunitariste. Și care erau șocați să afle că de vină sunt capitalismul, evreii și catolicismul. Sper să se uite în oglindă în această seară și să se trezească.

Să ne trezim, acesta este cuvântul cel mai potrivit. În acest fel moartea profesorului Samuel Paty nu va fi în zadar. Iar vorbele vor duce la acțiuni care vor proteja Franța. Adevărata Franță.

Je suis prof !

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.