EXCLUSIV: PER, primul partiduleț dragnist din România. Negociatorul Ilie Mario Rafael i-a ofertat pe Șerban Nicolae, Pleșoianu și PLM. Gruparea e cotată la 1% în toate sondajele


EXCLUSIV: PER, primul partiduleț dragnist din România. Negociatorul Ilie Mario Rafael i-a ofertat pe Șerban Nicolae, Pleșoianu și PLM. Gruparea e cotată la 1% în toate sondajele

După ce au comis, ani de zile, cele mai mari nenorociri legislative din Parlamentul României, din postura de senatori și deputați PSD, unii fiind chiar mari președinți de comisii importante, pentru simplul motiv că s-au gudurat pe lângă pulpanele pușcăriașului Liviu Dragnea, Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu și Liviu Marian Pop sunt curtați acum, cu foc și pasiune, de partidulețul așa-zișilor ”ecologiști”, respectiv PER, care, în fapt, este doar un bârglog de foși pesediști și uneperiști, dintre care unii de-a dreptul dubioși, iar alții certați cu legea.

Desigur, într-o astfel de stânsură, Șerban Nicolae, Pleșoianu și Liviu Marian Pop (cunoscut drept ”PLM”) ar fi năpădiți de sentimente natale, cu atât mai mult cu cât verdele e noul roșu, dar situația PER în sondajele de opinie, unde gravitează în jurul a 1%, la fel ca întotdeauna, arată cât de disperat și de rușinos este acest proiect. 

Potrivit surselor Podul.ro,  discuțiile cu PER se poartă prin intermediul lui Codrin Ștefănescu, al cărui om de casă – l-am numit pe mai vechiul nostru client, Ilie Mario Rafael – este în prezent președintele PER Sector 5. De altfel, Rafael a intenționat să candideze la primăria S5, din partea PER, dar a fost nevoit să renunțe la acest proiect nefiind capabil să strângă numărul necesar de semnături. Sursele citate ne-au relatat că a renunțat cu greu la candidatură, deși venise la sediul central cu liste pline cu semnături false. 

Cine este Ilie Mario Rafael 

Pentru neofiți, precizăm că Ilie Mario Rafael e un personaj inventat de fostul primar PSD-ist al Sectorului 5, penalul Marian Vanghelie.

După căderea edilului ”Care este”, Ilie Mario Rafael a devenit omul bun la toate al lui Cristian Rizea, fugar condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor. În prezent, Rizea se află la Chișinău (și non-stop pe sticla Realității TV), fiind greu de crezut că nu beneficiază de protecția serviciilor secrete rusești. De notat și că, sub șefia numitului Rizea, Rafael a fost președinte executiv al PSD Sector 5.

După abrupta ieșire a lui Rizea din jocuri, pe motiv de DNA, ulterior fiind condamnat, Ilie Mario Rafael a parvenit șef de cabinet al lui Codrin Ștefănescu, petrecând patru ani la Kiseleff, în mijlocul camarilei lui Liviu Dragnea, pe care-l considera un fel de idol. În urma solicitării lui Ștefănescu, deși nu-l recomanda absolut nimic pentru un job la Palatul Victoria, job remunerat din bani publici, Ilie Mario Rafael avea să fie parașutat în funcția de consilier al premierului Viorica Dăncilă, de unde a fost aruncat ca o măsea cariată, imediat după intrarea teleormăneanului în pușcărie.

Potrivit surselor Podul.ro, rolul lui Rafael era acela de a spune la partid (adică lui Ștefănescu și Dragnea) ce întâlniri avea Viorica Dăncilă și ce discuții se purtau în anumite zone ale Palatului Victoria.

Presa centrală a dezvăluit că Ilie Mario Rafael a fost coordonatorul din umbră al bodyguarzilor care l-au escortat pe Liviu Dragnea la o ieșire cu năbădăi de la un termen la Înalta Curte – amintim că bodyguarzii au bruscat jurnaliști și protestatari pașnici.

Ilie Mario Rafael (văr al fostului deputat al romilor Nicolae Păun, alias Niky Scorpion Tarzan, vechi client al DNA) este notoriu în Sectorul 5 și pentru miile de oameni pe care le aducea (în special romi și pensionari anteniști) la mitingurile PSD, fiind influent în cartierele Ferentari și Rahova.

Înapoi în beznă 

De notat că nu există alte partide interesate de aportul lui Șerban Nicolae&Co. Nici măcar partidulețul turnătorului securist Dan ”Felix” Voiculescu – fostul pușcăriaș de drept comun și-a băgat deja cinci-șase oameni (printre care și băiatul penalului Piedone) pe lista parlamentară a PSD, în schimbul serviciilor Antenei 3, însă numele acestora a fost supervizat de baronul Marcel Ciolacu. 

Visul personajelor despre care am tratat este transformarea PER într-o grupare dragnistă de buzunar. Adică anti-justiție și pro-Rusia.

(Foto deschidere: Agerpres)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.