Bravo! Veteranii războiului de pe Nistru și simplii locuitori din Varnița se opun ca transnistrenii să voteze în secțiile ce urmează să fie deschise în localitate. Cum fraudează Dodon alegerile


Bravo! Veteranii războiului de pe Nistru și simplii locuitori din Varnița se opun ca transnistrenii să voteze în secțiile ce urmează să fie deschise în localitate. Cum fraudează Dodon alegerile

Veteranii războiului de pe Nistru, dar și simplii locuitori din Varnița au trimis o scrisoare către Comisia Electorală Centrală prin care anunță autoritatea că nu vor permite ca locuitorii din Transnistria să voteze în cadrul alegerilor prezidențiale la secțiile care urmează a fi deschise în localitate. 

Aceștia anunță că sunt gata să opună rezistență fizică venirii transnistrenilor la vot, deoarece votul lor este cumpărat și există pericolul răspândirii coronavirusului.

Precizăm că votul transnistrenilor reprezintă o tehnică ”tradițională„ de fraudare a scrutinelor de dincolo de Prut, tehnică de care beneficiază din plin rusofilul, socialistul și românofobul Igor Dodon.

„Din alegerile precedente se știe că conducerea transnistreană încalcă grav legea constituționale și se prezintă în mod organizat la vot cu autobuzele. Listele alegătorilor sunt deja întocmite, iar lor li se achită câte 400-700 de ruble transnistrene pentru vot, ceea ce este interzis”, se arată în scrisoare, potrivit Deschide.md.

„Noi, veteranii războiului din 1992 și Afganistan suntem ferm hotărâți să opunem rezistență. Noi nu vom permite ocupanților să ne murdărească satul”, se mai arată în scrisoare.

Amintim că CEC-ul a decis deschiderea a 42 de secții de votare pentru alegătorii din Transnistria. Autoritățile locale și locuitorii din mai multe sate unde urmează a fi deschise aceste secții se opun deciziei CEC și anunță că nu vor permite transnistrenilor să ajungă la secțiile de votare, pentru că vor răspândi pandemia și pentru că votul lor este cumpărat. 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.