PSD și-a dat autogol în văzul tuturor. Amânarea alegerilor parlamentare, sabotată chiar de pesediști


PSD și-a dat autogol în văzul tuturor. Amânarea alegerilor parlamentare, sabotată chiar de pesediști

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a anunţat luni, la Digi24, că Biroul permanent nu a întrunit astăzi cvorumul necesar pentru a aproba trimiterea la Comisia Juridică a proiectului de lege care prevede că Parlamentul stabileşte data alegerilor şi nu Guvernul, iniţiativă trimisă la reexaminare de Klaus Iohannis către Legislativ. Astfel, "mâine în plenul Senatului nu vom avea acest proiect, pentru că nefiind Birou permanent nu putem avea comisie, deci nu putem avea plen pentru amânarea datei alegerilor parlamentare", a subliniat Alina Gorghiu. 

Pe cale de consecință, Gorghiu a semnalat că PSD a lansat tema amânării alegerilor parlamentare, din rațiuni electorale, strict pentru auzul publicului îngrijorat de situația epidemioligică: "Tema amânării alegerilor parlamentare exprimată pe toate vocile, mai guturale, mai ţipătoare, a fost o temă strict de campanie electorală, o temă strict pentru auzul publicului, astfel încât să arate Marcel Ciolacu cât de responsabil este probabil, însă în realitate din vina PSD această lege nu devine realitate", a mai zis senatoarea PNL. 

"Situaţia e destul de interesantă astăzi în Senatul României. Cererea de reexaminare, după cum ştiţi, ar fi trebuit să fie discutată în Biroul permanent care era convocat pentru ora 13.00. În Biroul permanent componenţa e aşa:  7 de la PSD, restul de 5 de la PNL - 3, UDMR - 1, USR-PLUS o persoană. Deci în orice condiţii, dacă PSD doreşte să introducă pe ordinea de zi un proiect legislativ pentru a fi dezbătut, în procedură de urgenţă sau orice alt fel de procedură, acest lucru se întâmplă pentru că au majoritatea singuri. Pornind de la această premisă, vă spun că PNL, că nu o să îndrăznesc să vorbesc în numele celorlalţi colegi, a decis ca cei trei reprezentanţi ai săi să nu participe la această mascaradă din Biroul permanent.

Spun mascaradă pentru că PSD voia să amâne sau spune public că doreşte să amâne data alegerilor şi o să revin pe procedură pentru că de fapt sunt două iniţiative legislative, dar în subteran se pare că nu îşi doreşte acest lucru. La ora 13.00 când a fost convocat primul Birou permanent, surpriză – nu a fost cvorumul de şedinţă pentru a fi legal ţinută această şedinţă. Au fost doar 6 reprezentanţi ai PSD. Şedinţa s-a amânat pentru ora 14.00. La ora 14.00 a fost aceeaşi situaţie. De ce s-a întâmplat să nu fie cvorum? Pentru că PSD condus de Marcel Ciolacu şi colegii săi din PSD una spun public, şi în realitate fac altceva. Tema amânării alegerilor parlamentare exprimată pe toate vocile, mai guturale, mai ţipătoare, a fost o temă strict de campanie electorală, o temă strict pentru auzul publicului, astfel încât să arate Marcel Ciolacu cât de responsabil este probabil, însă în realitate din vina PSD această lege nu devine realitate. PNL şi-a exprimat opinia de-a lungul vremii şi a spus că amânarea alegerilor parlamentare nu e o soluţie, că prelungirea mandatului de aleşi parlamentari de ei înseamnă un gest imoral, inportun, inadecvat şi că ne dorim ca în condiţii de securitatea a votului să ţinem aceste alegeri pentru legitimitatea unui Parlament care acum are o majoritate toxică.

Cam acesta este tabloul. Au convocat la 14.30 un comitet al liderilor. S-a constatat că nu există cvorum ca să se poată întruni Biroul permanent. Ca atare, mâine în plenul Senatului nu vom avea acest proiect, pentru că nefiind Birou permanent nu putem avea comisie, deci nu putem avea plen pentru amânarea datei alegerilor parlamentare", a zis Gorghiu pentru Digi24. (sursa: news.ro)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.