Achiziție de urgență: Gabriela Firea a cumpărat un DISTRUGĂTOR automat de documente, la doar trei zile după ce a pierdut alegerile! Ce primari PSD i-au urmat exemplul și cât a costat aparatura achiziționată din bani publici


Achiziție de urgență: Gabriela Firea a cumpărat un DISTRUGĂTOR automat de documente, la doar trei zile după ce a pierdut alegerile! Ce primari PSD i-au urmat exemplul și cât a costat aparatura achiziționată din bani publici

Puțin înainte și după alegeri, primarii PSD din București au început să cumpere, discret, prin instituțiile subordonate, distrugătoare de documente extrem de performante, eficiente și scumpe, scrie Newsweek România.

Compania Municipală de Consolidări, o firmă subordonată Primăriei București, a achiziționat, la 1 octombrie, trei zile după ce Gabriela Firea a pierdut alegerile, un “distrugător automat Fellowes“, în valoare de 33.000 de lei! 

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul e-licitatie.ro, acest distrugător de documente, achiziționat prin cumpărare directă: “distruge in mod automat 150 de coli, iar in mod manual 8 coli. Marunteste colile A4 in 397 de particule de 4×38 mm, in mod silentios, cu un nivel de zgomot de 60 dB (...) are un cos de reziduuri cu o capacitate de 32 litri. Potrivit pentru hartie, capse, CD/DVD-uri, carduri, simplu si rapid!“. 

În Sectorul 1, tocătoarele de documente au fost achiziționate prin Centrul Caraiaman, o instituție de îngrijire a persoanelor vârstnice, suborodonată primăriei de sector. 

Centrul Caraiman a cumpărat, în august, tocătoare de documente în valoare de 5.900 de lei. Nu este clar de ce un astfel de centru ar avea nevoie de tocătoare “cross-cut“.

În acest sector, primarul PSD Dan Tudorache a pierdut în fața lui Clotilde Armand (USR-PLUS). 

Potrivit site-ului Buletin de București, și primăria Sectorului 5 a cumpărat, din martie în august, trei tocătoare de documente, în valoare totală de 6.000 de lei. 

Daniel Florea (PSD) a pierdut, la 27 septembrie, în fața lui Popescu Piedone, susținut de partidul turnătorului securist Dan Voiculescu, ex-pușcăriaș de drept comun. 

În sfârșit, direcția de taxe a Sectorului 3 a achiziționat pe 29 septembrie, la două zile după alegeri, un tocător ultraperformant, de 3.000 de euro. Și acesta a fost achiziționat prin cumpărare directă.

Acesta este singurul sector în care primarul în funcție, Robert Negoiță, a fost reales, dar, teoretic, nu mai controlează consiliul local. 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.