Guvernarea PNL-USRPLUS se anunță cu năbădăi. PLUS acuză Guvernul Orban că minte pe tema ratei de absorbție a fondurilor UE. „Cioloș a adus în țară mai mulți bani decât Orban”


Guvernarea PNL-USRPLUS se anunță cu năbădăi. PLUS acuză Guvernul Orban că minte pe tema ratei de absorbție a fondurilor UE. „Cioloș a adus în țară mai mulți bani decât Orban”

Doi reprezentanți ai PLUS, Alin Cristian Mituță și Liviu Iolu, acuză Guvernul PNL condus de Ludovic Orban că minte atunci când se laudă cu cea mai mare rată absorbție a fondurilor europene de la intrarea României în UE.

„PNL ne spune într-o serie de advertoriale de campanie publicate azi că a reușit cea mai mare rată de absorbție de la integrarea în UE.  

Este fals.  

Datele publice ale Ministerului Finanțelor ne arată că Guvernul Orban a absorbit până la 30 septembrie 2020 suma de 4.9 miliarde de euro, asta în condițiile în care regulile de alocare a banilor europeni au fost relaxate la maximum de UE pe fondul crizei Covid.  

Cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene rămâne în continuare cea din 2016, când guvernul Cioloș a adus în țară 7.3 miliarde de euro”, a scris Alin Cristian Mituță pe pagina sa de Facebook. El a postat și un grafic demonstrativ.

 

„Alo! Peneleule, nu #sepoate să minți așa fără perdea când cifrele sunt publice și verificabile imediat”, a reacționat tot pe Facebook și Liviu Iolu, fost purtător de cuvânt al Guvernului Cioloş.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.