Sondajul care-l contrazice pe Ciolacu: PNL și USRPLUS au șansa de a guverna împreună fără vreun partid-balama


Sondajul care-l contrazice pe Ciolacu: PNL și USRPLUS au șansa de a guverna împreună fără vreun partid-balama

Un sondaj IMAS dat publicității astăzi de Europa FM arată faptul că PNL și USRPLUS ar obține cumulat la parlamentare un scor de 53%, ceea ce le-ar permite o guvernare fără a include în formula guvernamentală și o formațiune-balama precum PSD-ul maghiarilor, UDMR. PNL ar lua un scor de 32,6%, iar USR-PLUS 20,4%, în timp ce PSD 21,7%. Cât despre celelalte partide, doar Pro România și UDMR ar mai accede în Parlament. 

Clasamentelor partidelor în octombrie, potrivit sondajului IMAS:

1. PNL – 32,6%

2. PSD – 21,7%

3. Alianța USR Plus – 20,4%

4. Pro România – 8,9%

5. UDMR – 5,1%

6. PMP – 4,8%

7. ALDE – 2,5%

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 7 – 28 octombrie, pe un eșantion de 1010 persoane și are o marjă de eroare de 3,1%.

În schimb, conform Europa Liberă, în PSD circulă un sondaj intern care îi dă pe pesediști cu un scor de 31%, pe cei de la PNL cu 30%, iar USR-PLUS cu puțin peste 20%. "Ciolacu a spus că după 6 decembrie vom fi la guvernare", au precizat sursele pesediste pentru publicația citată anterior. 

Ce scria președintele PSD, Marcel Ciolacu, pe Facebook, în data de 24 octombrie:  "Să rămână scris! Orban, 24 octombrie 2020: “Premierul e desemnat de partidul care câștigă alegerile.” Așa este! Iar premierul va fi de la PSD!".

Totodată, potrivit g4media, în cadrul USR-PLUS există un sondaj intern care arată un tablou politic mai apropiat de cel conturat de sondajul IMAS. Sondajul a fost realizat în perioada 9-17 octombrie, telefonic și online, de o companie de cercetări la comanda USR-PLUS. Iată clasamentul: 

1. PNL - 30%

2. USR-PLUS - 23%

3. PSD - 23%

4. Pro România - 8%

5. PMP - 5%

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.