Parlamentul girează noi pensii speciale! Votul mizerabil acordat de PSD și UDMR


Parlamentul girează noi pensii speciale! Votul mizerabil acordat de PSD și UDMR

PSD și UDMR au votat vineri, în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților, împotriva unui proiect de lege al senatoarei USR Florina Presadă care propune împiedicarea acordării de pensii speciale primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de Consilii Județene, conform unui comunicat USRPLUS.

"PSD și UDMR vor pensii speciale pentru aleșii locali!

Parlamentarii PSD și UDMR au votat, astăzi, în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților, împotriva proiectului senatoarei USR Florina Presadă, care propune împiedicarea instituirii unei noi pensii speciale – cea pentru aleșii locali, adică primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene.

Amintim că pensiile speciale pentru aleșii locali au fost introduse în Codul Administrativ de PSD și ar urma să intre în vigoare în ianuarie 2021. Iată încă o dovadă că vechea clasă politică vrea să mențină privilegiul pensiilor speciale.

Calcularea tuturor pensiilor după același sistem și eliminarea pensiilor speciale este unul dintre obiectivele USR PLUS în viitoarea guvernare. Egalitatea românilor în fața pensiei înseamnă la contribuție egală, pensie egală", a transmis USRPLUS. 

Comisia de Muncă a Camerei Deputaților este condusă de pesedistul Adrian Solomon, care candidează pe o poziție eligibilă pentru un nou mandat de parlamentar din partea PSD Vaslui. De altfel, reiterăm că Solomon se declara în 2014, fără nicio ezitare, drept un "comunist, dar luminat".

Vedeți video: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.