Andrei Năstase (PPDA), Octavian Țîcu (PUN) și Dorin Chirtoacă (Unirea) au anunțat că o vor sprijini pe Maia Sandu în turul doi al alegerilor prezidențiale din R. Moldova. UPDATE: Maia Sandu le-a mulțumit celor trei


Andrei Năstase (PPDA), Octavian Țîcu (PUN) și Dorin Chirtoacă (Unirea) au anunțat că o vor sprijini pe Maia Sandu în turul doi al alegerilor prezidențiale din R. Moldova. UPDATE: Maia Sandu le-a mulțumit celor trei

Andrei Năstase, președintele Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA), Octavian Țîcu, liderul unioniștilor de la PUN, și Dorin Chirtoacă, candidat al Blocului electoral „Unirea”, și-au îndemnat alegătorii să voteze cu Maia Sandu în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, ce va avea loc peste două săptămâni, pe 15 noiembrie a.c.

„Sprijinul nostru este sincer și necondiționat”, a declarat Andrei Năstase cu puțin timp în urmă.

„Platforma DA își anunță sprijinul politic pentru candidatul pro-european Maia Sandu în cel de-al doilea tur de scrutin prezidențial. Reiterăm că sprijinul nostru sincer este necondiționat și conform interesului național pe care îl îmbrățișăm. Ne așteptăm ca viitorul președinte să răspundă exigențelor puse de cetățenii Republicii Moldova, cu opțiune clar proeuropene și naționale din țară și din Diasporă”, a precizat Năstase.

La rândul său, Octavian Țîcu, președintele Partidului Unității Naționale (PUN), a anunțat că unioniștii vor vota în durul doi „pro-Europa și pro- România”, respectiv cu Maia Sandu.

„Pentru că majoritatea susținătorilor noștri sunt îngrijorați, rămânem ferm angajamentului nostru, iar susținerea PUN va fi contra lui Dodon, va fi pro Europa și pro România. Noi vom ieși în acest  scrutin electoral împotriva lui Dodon și pentru care vom lupta în campania electorală. Regretăm că mulți unioniști au votat util, din prima, candidatul PAS  ca să nu câștige Igor Dodon”, a punctat Țîcu.  

Maia Sandu le-a mulțumit lui Andrei Năstase, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă pentru susținerea anunțată în turul doi și a îndemnat autoritățile „controlate de Dodon” să renunțe la tentativele de fraudare a alegerilor.

„Avem două săptămâni în față pentru a face schimbarea. Pe 15 noiembrie vom și mai mulți și mai uniți. Să venim și mai mulți la vot, să im atenți și să fim vigilenți. Îi mulțumesc domnului Năstase și Platformei DA pentru susținerea anunțată, îi mulțumesc lui Octavian Țîcu pentru susținere, îi mulțumesc lui Dorin Chirtoacă pentru susținere și mesajele de unitate”, a declarat Maia Sandu.  

Aceasta a făcut un apel către autorități. „Renunțați la fraude, nu puneți presiuni pe primari, pe angajații la stat care nu vor să facă jocurile voastre murdare”, a menționat Sandu.

După procesarea a 100% din procese-verbale, Maia Sandu a obținut 487.635 voturi (36,16%), în timp ce Igor Dodon – 439.866 voturi (32,61%).

FOTO: COTIDIANUL.MD

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.