Ioana Constantin: "Avocatul Poporului trebuie ales de popor. PMP are o astfel de inițiativă"


Ioana Constantin: "Avocatul Poporului trebuie ales de popor. PMP are o astfel de inițiativă"

Ioana Constantin, candidată PMP la Camera Deputaților pe București, a declarat duminică seară la B1TV că PMP are o inițiativă prin care se vrea ca Avocatul Poporului să fie ales de popor prin vot direct, nu de o majoritate parlamentară de conjunctură.

"După cum îi spune numele, Avocatul Poporului trebuie ales de popor. PMP are o astfel de inițiativă. Noi vrem ca Avocatul Poporului să fie ales de cetățeni, nu de o majoritate de conjunctură de la un moment dat din Parlamentul României", a zis Ioana Constantin. 

Totodată, Ioana Constantin a precizat că Renate Weber se află în funcția de Avocat al Poporului pentru a servi interesele unor partide, nu pentru a reprezenta cetățenii. 

"Este reprezentantul cetățenilor. Ce legitimitate are în raport cu cetățenii dacă e "ales" în baza unor negocieri politice, în funcție de ce majoritate există?! Mereu de aflăm în situația asta. I-am reproșat domnului Ciorbea, pe bună dreptate, că foarte rar a intervenit pe chestiuni care ardeau, de interes pentru români. Acum o avem pe doamna Weber care e foarte puțin interesată de problemele reale ale cetățenilor. Atunci, acești oameni înseamnă că sunt acolo pentru a servi interesele unor politicieni, unor partide politice și nu interesele cetățenilor", a completat Ioana Constantin. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.