Igor Dodon îi jignește pe alegătorii care au votat în străinătate: „Diaspora reprezintă, la modul real, un electorat paralel al Republicii Moldova”


Igor Dodon îi jignește pe alegătorii care au votat în străinătate: „Diaspora reprezintă, la modul real, un electorat paralel al Republicii Moldova”

„Diaspora Republicii Moldova este un electorat paralel, care se află în disonanță cu cetățenii, care locuiesc și muncesc aici, la ei acasă”, a declarat luni dimineață președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, după anunțarea rezultatelor finale din primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. 

Igor Dodon a obținut doar 32,61% din voturi și a fost învins de Maia Sandu, cotată la 36,16% din opțiuni.

„Noi cu toții am remarcat aseară că Diaspora a fost foarte activă la aceste alegeri și putem spune că Diaspora reprezintă, la modul real, un electorat paralel al Republicii Moldova. Acest electorat are propria viziune și propriile politice și în mare parte aceste preferințe ale Diasporei se deosebesc, se află în disonanță cu preferințele populației majoritare care locuiește și muncește acasă, în Moldova. Așa arată rezultatul votului. E și aceasta o realitate a democrației”, a declarat Igor Dodon.

Precizăm că, la alegerile din 1 noiembrie, la secțiile de votare din afara țării s-au prezentat 149.178 de cetățeni moldoveni cu drept de vot.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.