Dezvăluiri explozive din veceul Dumei de la Moscova: Igor Dodon are cetățenie RUSEASCĂ! Un deputat rus, în fața pisoarului: ”Putin i-a dat cetățenia rusă prin decretul său secret!”


Dezvăluiri explozive din veceul Dumei de la Moscova: Igor Dodon are cetățenie RUSEASCĂ! Un deputat rus, în fața pisoarului: ”Putin i-a dat cetățenia rusă prin decretul său secret!”

Opulentul rusofil, socialist și românofob Igor Dodon - candidatul Kremlinului la alegerile prezidențiale din R. Moldova - deține cetățenie rusească! Dezvăluirea îi aparține deputatului PAS Oazu Nantoi, care a aflat asta de la un deputat din Duma de la Moscova, în iunie 2019, când basarabeanul a făcut parte din delegația R. Moldova care a vizitat Rusia, chiar la invitația președintelui Dumei de Stat, după ce Blocul Acum alcătuise majoritatea parlamentară în colaborare cu PSRM. 

De-a dreptul inedit este locul în care Nantoi a aflat că Dodon are cetățenie rusească - în veceul Dumei de Stat de la Moscova, unde basarabeanul se ușura într-un pisoar vecin cu cel folosit de un deputat rus. La întrebarea lui Oazu Natoi, rusul a raspuns vesel, înainte de a-și închide prohabul: «Конечно! Ему Владимир Владимирович (Путин) дал гражданство России своим секретным Указом!» , adică Sigur! Vladimir Vladimirovici (Putin) i-a dat cetățenia rusă prin decretul său secret!”.

Podul.ro vă prezintă dezvăluirea făcută de Oazu Nantoi pe Facebook: 

”Destăinuiri din closetul Dumei de Stat

De, așa s-a întâmplat că ”PAS” m-a delegat pe mine, cam pe la mijlocul lunii iunie 2019, ca, împreuna cu Zinaida Greceanîi, Vanea Ceban și Alexandru Slusari, să demonstrăm rușilor înțelepciunea noastră colectivă, în urma nașterii spontane ale căreia spurcatul de Plahotniuc, care s-a încurcat rău cu turlele Kremlinului, a șters-o din țărișoară.

Delegației moldovenești i s-a organizat la Moscova un program de vis! Zinaida Petrovna a fost aplaudată frenetic, în picioare, după ce a trântit o cuvântare în fața plenului Dumei de Stat! Delegația noastră a avut întâlniri oficiale cu conducerea Dumei de Stat, Consiliului Federației și a Guvernului în frunte cu Dmitrii Medvedev. Și doar lipsa lui Putin în acea zi la Moscova nu ne-a permis să-i prezentăm și lui personal armonia înțelepciunii noastre colective!

Dar aici, cred eu, Zinaida Pertovna a depășit măsura – în cadrul acelor întrevederi ea atât de convingător și fățarnic ne lăuda pe noi - cei din Blocul ”ACUM”, încât interlocutorii ruși de la acelea exerciții de fățarnicie au pierdut vigilența, crezând că noi toți suntem de-o teapă cu același Vanea Ceban, de exemplu!

Mai ales că Zinaida Petrovna, lăudându-ne pe noi - cei din Blocul ”ACUM”, nu știu de ce nu menționa faptul, că delegația oficială a Parlamentului RM mai mult de o oră a fost ținută în zona VIP a aeroportului în urma faptului că umila mea persoană era pe ”lista neagră”, și mie, respectiv, îmi era interzisă intrarea pe teritoriul Rusiei!

Însă, nu despre acest incident e vorba. Trecem la subiect - unde se duce lumea după stresul actului de fățărnicie în cadrul întrevederilor oficiale, cu ceaiuri băute etc.? Corect – la veceu. Și iată că eu dau acolo peste deputatul rus, din cei cu vigilența adormită de laudele Zinaidei Petrovnei, care a stat vis-a-vis de mine la masa oficială.

Și, după o vorbă-două, michiduță mă trage de limbă și-l întreb: ”Da e adevărat că Igor Nicolaevici Dodon e cetățean rus? Doar are o misiune atât de grea și responsabilă de a federaliza Moldova!”

«Конечно! Ему Владимир Владимирович (Путин) дал гражданство России своим секретным Указом!» – a urmat răspunsul.

De, ne-am încheiat prohaburile, și ne-am despărțit. Nici nu țin minte cum îl chema – deputați cu nasul înroșit sunt mai mulți în Duma de Stat.

A trecut mai mult de un an, dar ceva tot mă frământă în urma destăinuirilor din closetul Dumei de Stat – nu-l înțeleg eu pe Dodon ”al nostru”, - bani din Rusia mulge cu nemiluita, federalizarea promite, dar cu cetățenia Rusiei nu se mândrește public?! Ba chiar o neagă. Cred că cei din neamul lui Iuda toți sunt de o teapă....

Dar asta-i teorie. Sper ca după turul doi din 15 nouembrie 2020 fostul Președinte Igor Dodon ne va ajuta să înșelegem mai multe lucruri la capitolul ”trădarea de Patrie!”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.