EXCLUSIV Omul lui Firea de la șefia Administrației Spitalelor îi sfidează pe Nicușor Dan și Vlad Voiculescu. L-a pus adjunct pe directorul de investiții din vremea mega-tunului de la Spitalul de copii „Dr. Victor Gomoiu”


EXCLUSIV Omul lui Firea de la șefia Administrației Spitalelor îi sfidează pe Nicușor Dan și Vlad Voiculescu. L-a pus adjunct pe directorul de investiții din vremea mega-tunului de la Spitalul de copii „Dr. Victor Gomoiu”

La scurt timp după ce Nicușor Dan s-a întâlnit cu Vasile Apostol (foto), pentru a-l determina să suspende o serie de concursuri de angajare în cadrul ASSMB, acesta din urmă a făcut o numire controversată. Apostol l-a instalat director adjunct al instituției pe Cristian Plută, fostul director de investiții din perioada supraevaluării lucrărilor de reabilitare a Spitalului de copii ”Dr. Victor Gomoiu” din București, audiat deja de procurori în acest dosar.

Cristian Plută a confirmat pentru Podul.ro numirea sa în această importantă funcție din cadrul ASSMB.

Afacerea Gomoiu a fost devoalată, în toamna anului trecut, de către Lavinia Coțofană, fosta șefă a Direcției juridice a ASSMB, gest pentru care a fost destituită din ordinul Gabrielei Firea.  

O altă afacere controversată a ASMMB din mandatul de director de investiții a lui Cristian Plută a fost acordarea, în 30 septembrie 2020, prin negociere fără publicare prealabilă, a unui contract de aproape două milioane de euro firmei Eco Green Light.  

În schimbul a 8.056.438,16 lei (aproximativ 2 milioane de euro), firma se angaja să execute "lucrări de reparații curente la Pavilionul E din cadrul Spitalului Clinic Colentina". Eco Green Light este fosta societate comercială Mr. Pink Beverages, specializat în producerea și distribuția de băuturi răcoritoare. Despre această afacere a scris ziare.com.

Citește și:

O fostă judecătoare, care a scos la iveală corupția din subordinea Gabrielei Firea, nu se lasă. A făcut cerere de intervenție în dosar, după ce a devoalat jaful de la Spitalul Gomoiu. Ea are statut de „avertizor de integritate”

În urmă cu câteva zile, Vlad Voiculescu, propus de USRPLUS pentru funcția de viceprimar general al Capitalei responsabil cu domeniul sanitar, a blocat concursurile organizate pentru ocuparea unor posturi administrative în ASSMB: „Este ceasul al 12-lea; politizarea din instituțiile din sănătate trebuie să înceteze”, a spus el.

„Am făcut sesizări împotriva unor concursuri organizate rapid după alegeri, pentru ocuparea unor posturi administrative în ASSMB, entitatea care gestionează spitalele din subordinea Primăriei. Mulți dintre oamenii numiți fără concurs în fruntea instituțiilor din subordinea Primăriei Capitalei de către Gabriela Firea au încercat astfel să-și securizeze pozițiile: e mult mai greu să fie demiși după câștigarea concursurilor. Toate consursurile demarate pe 7 octombrie (la o săptămâna după alegeri) și contestate de mine vineri au fost suspendate”, a scris pe Facebook Vlad Voiculescu.

El a apreciat că politizarea din instituțiile de sănătate trebuie să înceteze.

„Suntem în plină pandemie și avem nevoie să fim siguri că oamenii ce administrează lucrurile sunt cei mai competenți posibil, nu angajați pe ultima sută de metri de către administrația coruptă a Gabrielei Firea. Este ceasul al 12-lea că politizarea din instituțiile din sănătate trebuie să înceteze.  Nu voi face și nu voi acceptă nici măcar o singură numire politică în domeniile pe care le voi coordona.  Avem nevoie de o reforma profundă a ASSMB și a managementului spitalelor și aducerea acestora în secolul 21.  Aștept să pot face asta, odată cu preluarea funcției de viceprimar și a atribuțiilor. Sper să nu mai dureze mult”, a conchis Voiculescu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.