Pesedistul Bădulescu a turbat în urma discursului ambasadorului SUA: "Voi cere azil politic!"


Pesedistul Bădulescu a turbat în urma discursului ambasadorului SUA: "Voi cere azil politic!"

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a declarat luni că este necesară transparenţă la Primăria Capitalei, dar şi desfiinţarea companiilor municipale, întrucât "reprezintă o sursă de privilegii politice şi înăbuşă competiţia".

"Aşteptăm să lucrăm cu noul primar, Nicuşor Dan, apreciem transparenţa de care aţi dat dovadă până acum şi suntem recunoscători pentru soluţiile pe care le-aţi propus la mai multe probleme din Bucureşti. Oamenii trebuie să înţeleagă cum sunt cheltuiţi banii, trebuie să existe o transparenţă. Trebuie să fie o decizie în privinţa companiilor deţinute de Primăria Capitalei, pentru că au fost decizii ale tribunalului în trecut potrivit cărora acestea trebuie desfiinţate, dar ele continuă să funcţioneze, ceea ce reprezintă o sursă de privilegii politice şi înăbuşă competiţia. Aşteptăm să rezolvaţi aceste probleme", a afirmat Adrian Zuckerman.

În acest context, mâna dreaptă a Gabrielei Firea, fostul viceprimar al Capitalei, pesedistul Aurelian Bădulescu, actualmente consilier general în cadrul PMB, a avut o reacție virulentă la adresa ambasadorului SUA, spunând că se comportă ca un stăpân în România, motiv pentru care va informa "comisia de politică externă a Senatului american cu ce treburi antidiplomatice se ocupă acesta". Mai mult, Bădulescu a precizat că în cazul în care Zuckerman va comite "abuzuri de neînchipuit", atunci va cere azil politic în SUA. 

"Iohannismul lui Zuckerman

Din postura de guvernator al României, Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti, i-a chemat la ordin pe Nicuşor Dan şi pe Ludovic Orban.

A dispus, aşa cum reiese din comunicarea oficială, privatizarea companiilor municipale ale Bucureştiului.

Încălcând prevederile Convenţiei de la Viena, privind relaţiile diplomatice dintre state, “agentul diplomatic” se comportă ca un stăpân.

Până la intrarea pe poarta Noii Împărăţii, noul primar Nicuşor Dan era cocoş. Spunea că desfiinţează toate companiile cu doar două excepţii.

Beneficiarii ucazului dat de dalmaţianul american, trumpist la devenire şi departamentist la execuţie, nu pot fi decât firme private.

Vor să ia pe nimic patrimoniul şi sursa umană.

Hans Klemm şi vechii ambasadori, deşi prevederile Convenţiei de la Viena nu le permitea, sunt afacerişti la Fondul Proprietatea.

Din vasalitate li s-au cedat acţiuni pe nimic.

Îmi rezerv dreptul de a informa comisia de politică externă a Senatului american, cea care i-a dat girul înstăpânirii pe post, cu ce treburi antidiplomatice se ocupă Zuckerman.

În cazul în care se vor comite abuzuri de neînchipuit, în calitatea mea de consilier general voi cere azil politic în SUA.

Cum vor reacţiona stăpânii înstăpânitului de azi peste România?", a scris pesedistul pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.