Culmea nesimțirii: Dodon continuă să înjure și să acuze Diaspora, disperat că pierde alegerile prezidențiale. Mobilizare exemplară pentru Maia Sandu


Culmea nesimțirii: Dodon continuă să înjure și să acuze Diaspora, disperat că pierde alegerile prezidențiale. Mobilizare exemplară pentru Maia Sandu

Învins în primul tur al alegerilor prezidențiale de Maia Sandu, candidata PAS, opulentul rusofil, românofob și socialist Igor Dodon și-a dezvoltat obiceiul să bălăcărească și să insulte Diaspora basarabeană cum îi vine la gură, fapt care trădează marea sa disperare. 

După ce a insistat că Diaspora ar fi un ”electorat paralel” păpușat de forțe oculte, acum Dodon are nesimțirea să-i acuze pe basarabenii plecați peste hotare de… fraudarea alegerilor. Mai exact, rusofilul acuză că aceștia ar fi fost transportați organizat pentru a-și exercita dreptul la vot. 

Minciunile sunt dublate de ipocrizie: de notat că Dodon a beneficiat din plin de turismul electoral din Transnistria, o practică ilegală uzitată în mod tradițional pentru fraudarea alegerilor.

Atacurile imunde  ale lui Dodon au răbufnit după ce prorusul a pierdut primul tur al alegerilor prezidențiale în favoarea Maiei Sandu, propulsată de votul record al Diasporei basarabenenu mai puțin de 149.178 de alegători și-au exercitat dreptul de vot. Este mai mult decât evident că Diaspora va vota din nou masiv, la al doilea tur al prezidențialelor.

„Noi avem tot mai multe semnale că acolo s-a organizat transport, autobuze care au adus oamenii la secțiile de votare. Cei care acum încearcă să vorbească despre Transnistria că au adus oamenii, să se uite în ograda sa. Oare de la sute de km diaspora a venit așa pur și simplu să voteze pe condiții de pandemie?”, s-a reprodus Dodon la NTV, o televiziune de casă.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.