PSD se visează înapoi la guvernare. Tudose: "Avem cel puțin 5 soluții pentru prim-ministru"


PSD se visează înapoi la guvernare. Tudose: "Avem cel puțin 5 soluții pentru prim-ministru"

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose a anunțat că pesediștii vor lansa marți la Romexpo programul de guvernare al partidului. Tudose a mai spus că nu va fi avansat un nume privind propunerea de premier înaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie, însă în cazul în care românii vor acorda încrederea PSD, există cel puțin cinci persoane care sunt capabile să ocupe funcția de prim-ministru. 

"Mâine lansăm la Romexpo programul de guvernare. Și o echipă care este osatura, scheletul echipei de guvernare. Nu știu dacă lansăm și un candidat pentru premier înainte de alegerile parlamentare. Deocamdată soluții avem. Știm ce avem de făcut. Dacă românii ne acordă încrederea, credeți-mă că avem cel puțin 5 soluții pentru prim-ministru", a afirmat Mihai Tudose luni într-o conferință de presă la sediul PSD. (sursa: news.ro)

De asemenea, Tudose a afirmat că săptămâna aceasta Senatul va încerca din nou să voteze proiectul de lege prin care Parlamentul decide data alegerilor parlamentare şi nu Executivul, iniţiativă legislativă trimisă la reexaminare de președintele Klaus Iohannis. Senatul nu a avut cvorum marţea trecută să discute proiectul, iar Biroul permanent nu a întrunit prezenţa necesară de şedinţă pentru a schimba secretarul conducerii forului legislativ Ion Ganea, exclus din PSD după ce a boicotat întrunirile.

"Înţeleg că săptămâna aceasta se încearcă din nou să fie trecut prin Senat", a declarat Mihai Tudose, întrebat luni la sediul PSD despre proiectul de lege prin care Parlamentul decide data alegerilor generale. (sursa: news.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.