MĂSCĂRICH: Faraonica avere SECRETĂ a famigliei Dodon. Vacanțele de LUX în care nu vor pleca niciodată alegătorii săi, batjocoriți în una dintre cele mai sărăcăcioase țări ale Europei


MĂSCĂRICH: Faraonica avere SECRETĂ a famigliei Dodon. Vacanțele de LUX în care nu vor pleca niciodată alegătorii săi, batjocoriți în una dintre cele mai sărăcăcioase țări ale Europei

Opulentul rusofil, socialist și românofob Igor Dodon – candidatul Moscovei și al PSRM la funcția supremă în stat – și-a trecut în declarația de avere și interese (perioada 1 ianuarie 2018-31 decembrie 2019, document depus la Comisia Electorală Centrală) doar salariul aferent funcției de președinte, o casă de locuit și un teren, deși e de notorietate că prorusul (fost lider comunist) a acumulat averi faraonice de-a lungul anilor în care a ”muncit” doar la stat.

Aceasta în condițiile în care declarațiile sale de avere și interese sunt pline dintotdeauna de nereguli și, susțin presa și opoziția de la Chișinău, de omiteri cu adresă menite să ascundă situația reală. Mai mult, Dodon și anturajul său penal sunt protejați în mod premeditat de așa-zisele autorități abilitate, care refuză cu îndărătnicie să ancheteze Operațiunea Bahamas, prin care Dodon și gașca sa din PSRM au spălat banii Moscovei și i-au redirecționat spre campania electorală din 2016 dar și spre buzunarele cele mai importante. 

(sursă: https://www.rise.md/articol/banii-lui-dodon-din-bahamas/)

Zdg.md a dezvăluit în repetate rânduri despre huzurul de poveste în care se lăfăiește clanul Dodon, familia rusofilului fiind o obișnuită a celor mai exotice destinații turistice, în condițiile în care, oficial, e alimentată doar de la bugetul de stat, și în contextul în care alegătorii lui Dodon fac parte, în deobște, din cele mai sărace segmente sociale de dincolo de Prut. 

Potrivit jurnaliștilor de la Zdg.md, doar în ultimul deceniu, familia Dodon și-a petrecut vacanțele în Maldive, Seychelles, Dubai, sau într-o vilă arondată unuia dintre cele mai luxoase hoteluri de pe malul Mării Egee, amplasament gestionat de familia procurorului general al Rusiei, Iurii Chaika. E evident pentru oricine că traiul opulent al lui Dodon nu au nici cea mai mica legătură cu social-democrația în genere. 

(sursă:https://www.zdg.md/investigatii/ancheta/vacantele-de-lux-ale-presedintelui/)

În pofida aspectelor de mai sus, oficial, Dodon a declarat doar următoarele în cea mai recentă declarație a sa de avere și interese, potrivit jurnaliștilor de la Zdg.md: 

”Șeful statului, care va lupta pentru al doilea mandat, declară pentru anii 2018 și 2019 un salariu total de peste 416.900 de lei, adică, în medie, circa 17.300 de lei. Soția acestuia, angajată la Exclusiv Media SRL, companie ce aparține deputatului socialist Corneliu Furculiță, consăteanul lui Dodon, a câștigat în cei doi ani peste 784 de mii de lei.

Familia Dodon a mai declarat 1313 lei dobândă la contul de card salarial, iar din proprietăți doar un teren intravilan și casa de locuit dobândită în 2013, care are o suprafață de peste 422 de metri pătrați.

În continuare, Dodon achită creditul de 1.477.000 de lei pe care l-a luat în 2013 și este scadent în 2028”.

(sursa:https://www.zdg.md/importante/doc-cu-ce-avere-oficiala-intra-dodon-in-cursa-pentru-prezidentiale/)

 

 

 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.