Republica Vaslui. Doctorița și asistenta s-au bătut în dispensar. Asistenta a urinat pe ea în timpul altercației de frica fiilor șefei sale care au intervenit la intimidare


Republica Vaslui. Doctorița și asistenta s-au bătut în dispensar. Asistenta a urinat pe ea în timpul altercației de frica fiilor șefei sale care au intervenit la intimidare

Publicațiile locale din Vaslui relatează cu lux de amănunte altercația fizică dintre doctorița dispensarului din comuna Tătărăni, Valentina Maniu, și asistenta acesteia, Mihaela Ifteni. Cele două colaborează de la începutul verii și sunt într-o relație tensionată de când asistenta i-a cerut șefei sale să-i plătească orele suplimentare efectuate la un centru de permanență. Medicul este, după spusele sătenilor, o femeie nervoasă, slobodă la gură care întârzie la program și se enervează când vede bolnavi la ușa cabinetului.  

În plângerea adresată autorităților, asistenta Ifteni a descris pe larg cum s-a întâmplat bătaia din 5 noiembrie, agresiune în timpul căreia femeia spune că a micționat în pantaloni de frica fiilor doctoriței chemați la dispensar să intervină fizic în favoarea mamei. Doctorița i-a reproșat neîndeplinirea sarcinilor de serviciu, care, spune asistenta, erau de fapt îndeplinite, a jignit-o și a sărit la bătaie, plecând apoi către locuința sa de unde a revenit ulterior însoțită de fiii dânsei. Împreună au agresat-o verbal și fizic din nou pe asistentă care a pățit necazul cu urina.  

„Întrebarea este: noi ne ducem la Dispensar, dacã acolo doctoriță și asistență se bat și se înjurã mai rãu ca bețivii la crâșmã?! Cum sã mai ai încredere? Fetiță mea este rãcitã, am vrut în ziua aceea sã mã duc la Dispensar, dar când am auzit panarama, cã vuia satul de scandalul lor, m-am suit în masinã și m-am dus la un medic la Huși”, spune o mamã din Tătărăni pentru siteul vremeanoua.ro.

O altă localnică povestește că toatã lumea din comună vorbește despre doctoriță și asistentă care „s-au bãtut ca chioarele”. „Nu știm de la ce s-au luat, dar să fiți siguri cã doctoriță noastră este o persoanã foarte nervoasã. Are vreo 60 de ani, cam așa… Dar ce vocabular are, că nu se poate spune ce e la gură ei, când se enerveazã pe pacienți. M-am dus cred cã acum vreo câteva sãptãmâni, pe la ora 9,00, la cabinet. Ea însã nu vine la program, cã ajunge pe la 11:00. Când a dat cu ochii de noi, cã eram douã femei cu un copil, a zis exact așa: „dar mai lãsati-mã dracului în pace, cã vã apucã boală pe toți odatã”. Eu am plecat frumos, m-am dus la Huși și am zis cã nu mai calc pe acolo. Ne drãcuie, ne face proști, în toate felurile”, a mai relatat localnica pentru vremeanoua.ro.

Redăm integral plângerea asistentei, așa cum a fost ea formulată către autorități (sursa: husipesurse).

Subsemnata Ifteni Mihaela, cu domiciliul în sat Capotesti , va aduc la cunoștință următoarele:

Sunt angajată că asistent medical generalist, la cmi dr. Maniu Valentina din sat Tătărani , jud. Vaslui începând cu dată de 01.06.2020. În dată de 05.11.2020 a apărut un conflict spontan între mine și doamana doctor Maniu Valentina, pe fondul unor raportări neefectuate, dar care erau efectuate de către mine, conflict în care am fost agresată fizic, psihic și verbal de doamna doctor, totodată și de fii dumneai. Mai exact , acuzându-mă , amenințându-mă cu batatia (că îi va chema pe fiii ei, ceea ce a și făcut ulterior).

În acel moment, tinând cont de faptul că astfel de ieșiri ale dumneaei au mai avut loc, am sunat pe soțul meu prin intermediul WHATSAPP, punându-l de față cu situația creată. În acel moment, doamna s-a enervat peste măsură și mi-a smuls telefonul din mâna și a plecat către locuința dumneaei, de unde s-a întors împreună cu fiii dumneai, continuând să mă jignească (târâtură, curvă ordinară , … ), să mă imbranceasca, lovindu-mă peste față cu palmă și să dea în mine cu piciorul .

M-am speriat foarte tare, fapt pentru care am mictionat. Am sunat la 112, am solicitat ajutorul organelor abilitate pentru a calma situația, am dat o declarație verbală și am plecat acasă  doamna doctor împreună cu fiii ei  cerându-mi să îmi dau demisia .

Îmi este teamă să mai merg în acel loc, adică de la serviciu, drept pentru care v-am trimis această sesizare, cu rugămintea de a cerceta cazul și a dispune măsurile legale.

Menționez că starea conflictuală datează din momentul în care am negociat salariul și ulterior fiind accentuată de faptul că am cerut să fiu plătită corect pentru orele lucrate la centrul de permanentă Oltenești, unde am executat gărzi împreună cu dumneai.

DATĂ – 06.11.2020

Va mulțumesc”.

Foto: husipesurse.ro

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.