Se poate și la Chișinău. Maia Sandu se pregătește să-l învingă pe Dodon


Se poate și la Chișinău. Maia Sandu se pregătește să-l învingă pe Dodon

Situația din ultimele două săptămâni ne arată clar că se poate. Nu voi comenta ce s-a petrecut la alegerile din SUA, însă contextul de acolo demonstrează că nimeni, dar absolut nimeni nu este veșnic în funcție. Acest lucru este valabil și pentru Igor Dodon.

Tot ce trebuie făcut este ca lumea – mă refer, în principal, la electoratul pro-european – să meargă masiv la vot. Sunt semne ce trădează faptul că Dodon nu mai este preferat nici la Moscova, în ciuda obedienței sale antologice. Dovadă stă faptul că doar vicepremierul Kozak îl mai primește. Putin nu a venit niciodată la Chișinău în epoca dodonică, și de ceva timp evită să-și întâlnească bufonul. 

E timpul ca Dodon să fie alungat de la butoanele puterii. Este momentul ca guvernarea rusofilă și românofobă – care a băgat ajutoarele trimise de România sub podul de la Telecentru – să fie trimisă la groapa de gunoi a istoriei recente. Așa nu se mai poate. 

Cum noi îl avem pe Klaus Iohannis, un lider care este apreciat la nivel mondial, așa va fi și Maia Sandu pentru Republica Moldova. Asta, desigur, cu ajutorul Bucureștiului. Totul depinde însă de cetățenii Republicii Moldova care trebuie să meargă masiv la vot. 

Voi sunteți singurii care puteți aduce schimbarea. Nu vă bateți joc de această șansă. 

 

 

    

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.