CRIMINALUL Dodon: candidatul Rusiei organizează mitinguri electorale în plin dezastru COVID-19! Sistemul medical din R.Moldova a clacat, spitalele sunt pline de bolnavi


CRIMINALUL Dodon: candidatul Rusiei organizează mitinguri electorale în plin dezastru COVID-19! Sistemul medical din R.Moldova a clacat, spitalele sunt pline de bolnavi

Interesul electoral al lui Igor Dodon și al PSRM ignoră în cel mai criminal și mai cinic mod situația catastrofală în care a ajuns sistemul medical din Republica Moldova, aflată în plină pandemie coronavirus cu spitalele pline de bolnavi. 

Nici mai mult, nici mai puțin, socialiștii cheamă oamenii la mitinguri de susținere a lui Dodon, ceea ce, s-o spunem pe șleau, este o acțiune criminală, întrucât majoritatea susținătorilor lui Dodon sunt oameni în vârstă, pensionari cu multe probleme de sănătate. 

Organizarea acestor mitinguri arată profundul dispreț al lui Igor Dodon – coruptul candidat al Moscovei – pentru viața și sănătatea cetățenilor din Republica Moldova. Amintim că același Dodon a nesocotit în mod constant măsurile anti-COVID-19, participând fără mască la diverse evenimente publice și ducând în derizoriu pericolul pandemiei. 

Igor Dodon și premierul PSRM Ion Chicu sunt principalii responsabili pentru calamitatea COVID-19 în care se zbate Republica Moldova. 

În acest sens jurnaliștii de la Agora.md au tras un semnal de alarmă: 

Socialiștii au planificat un miting pentru ziua de vineri, 13 noiembrie, exact cu două zile înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. La manifestația care a fost autorizată de Primăria Chișinău se așteaptă să participe 20 de mii de persoane. Între timp, unii internauți au scris că au fost telefonați, fiind invitați să vină la un marș în susținerea candidatului Igor Dodon.

„Azi am fost telefonată la numărul fix, pentru a fi invitată la marșul de susținere a candidatului Dodon, organizat de Dodon, presupun, președintele, care va avea loc vineri”, a anunțat activista Diana Guja.

Am încercat să obținem un comentariu de la serviciul de presă al staff-ului electoral al lui Igor Dodon, însă așa și nu am primit un răspuns. Iar responsabila de presă a PSRM, cât și deputatul socialist Vlad Batrîncea nu au răspuns la apelurile noastre.

În schimb, pe pagina oficială a Primăriei Chișinău se menționează că socialiștii și-au programat patru manifestații pentru ziua de vineri, fiind indicată o prezență de 20.000 de persoane la fiecare. Subiectul mitingului este „Dezbateri libere și democratice ale problemelor cu care se confruntă cetățenii Republicii Moldova”. De menționat este că cererile pentru organizarea acestor evenimente au fost depuse în 2019.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.