Cum se FRAUDEAZĂ la Moscova alegerile din R.Moldova: Vot masiv în secțiile din Rusia. Basarabenii sunt momiți și îndemnați să-l voteze pe rusofilul corupt Igor Dodon


Cum se FRAUDEAZĂ la Moscova alegerile din R.Moldova: Vot masiv în secțiile din Rusia. Basarabenii sunt momiți și îndemnați să-l voteze pe rusofilul corupt Igor Dodon

Diaspora basarabeană votează masiv pentru pro-europeana Maia Sandu, alegătorii prezentându-se la urne în număr mai mare decât în primul tur al alegerilor prezidențiale, potrivit informațiilor oficiale. 

Conform acelorași informații, un vot masiv al cetățenilor R. Moldova este înregistrat și în Rusia. Potrivit Deschide.md, în cele 17 secții deschise în Rusia au votat peste 7000 de alegători până la orele prânzului. De menționat că în primul tur din 1 noiembrie, în Rusia au votat în total 5 603 de persoane.

Să nu uităm că, recent, presa a publicat o înregistrare audio care demonstrează că în Rusia a început fraudarea alegerilor din R. Moldova. Potrivit dezvăluirilor, mai mulți basarabeni care muncesc acolo au fost telefonați de intermediari care le-au propus să le dea o mână de ajutor în cazul în care nu au posibilitatea de a merge la vot – mai exact, cei care votează cu rusofilul Igor Dodon o pot face și fără să se prezinte la urne, ceea ce reprezintă o ilegalitate și o fraudare evidentă. 

De asemnea, să nu uităm nici practica turismului electoral din așa-zisa Transnistrie, care este o metodă ”tradițională” de fraudare a alegerilor de dincolo de Prut, Dodon și PSRM beneficiind din plin de aceste ilegalități. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.