Rezultatul alegerilor era previzibil. Noutatea e alta: s-a prăbușit mitul atot-super-inteligentei consultanțe politice rusești


Rezultatul alegerilor era previzibil. Noutatea e alta: s-a prăbușit mitul atot-super-inteligentei consultanțe politice rusești

Rezultatul a fost așa previzibil, de nivelul să arunce în derizoriu și lipsă de utilitate așa-numita profesie a comentatorilor și consultanților politici angajați de ambele tabere și alți ghicitori în boabe.

Ai, quand meme, o populație în majoritate românofonă, care, totuși, adusă la o situație limită va forța o contrareacție pe măsură, diaspora, chestii, ai avut un lache pe post de președinte, care s-a făcut de râs singur pe sine patru ani de zile – cam care ar fi putut fi deznodământul?

În aceste condiții, în schimb, noutatea e alta: cade un mit, întreținut parcă dintr-o nevoie personală a concurenței – al eminenței cenușii din spatele misterioasei atot-deșteptei și atot-super-inteligentei consultanțe politice rusești.

Pe bune? Asta e anvergura? ”Consultarea”, ”regizarea” unor ieșiri nervoase ale insului înjurând ceva despre ouă, sau ridicând amenințător pumnișorul în aer ”las că vă arăt eu”, neavând decât efectul advers al căderii și mai mult în ridicol și absurd al personajului?

Dacă o anumită cale, direcție europeană, românească la Chișinău nu reușește, verificați mai întâi dacă nu cumva sunteți voi proști și incompetenți, înainte de a supralicita nu știu ce performanțe ale ”consultanței” rusești oferite lui Dodon.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.