Campanie electorală murdară, mascată în spatele unui sondaj telefonic. Actrița Medeea Marinescu a dezvăluit că ținta manipulării este USRPLUS


Campanie electorală murdară, mascată în spatele unui sondaj telefonic. Actrița Medeea Marinescu a dezvăluit că ținta manipulării este USRPLUS

Actrița Medeea Marinescu a povestit pe Facebook cum era să devină victima unei campanii telefonice de manipulare, mascată după un banal sondaj de opinie. Ea spune că scopul acestei campanii murdare este acreditarea ideii că USRPLUS a propus în Parlament o lege de autorizare a tăierii pădurilor protejate. 

Vă prezentăm postarea Medeei Marinescu de pe Facebook: 

„Cum stăteam acasă în această seară banală de pandemie, minding my own business, vorba aia, sună telefonul. Număr necunoscut. Ca actrița nejucată ce mă aflu, a-nmugurit speranța instantaneu. Nu știi de unde răsare contractul salvator, mai ales în pandemie. Voce de bărbat.

- Bună seară! De la asociația socio-politică va deranjez, aveți un minut? Facem un sondaj de opinie legat de alegeri. Cum aveam speranța aia necunoscută, zic hai să pun umărul măcar la bunăstarea țării.

- Vă ascult.

- Doar cinci întrebări am.

Curioasă de așa performanță de viteză, cinci întrebări într-un minut, zic da, vă ascult.

- Categoria de vârstă? Peste, 25,35, peste 45?

- Peste, zic.

- Ați votat pe 27 septembrie?

- Votat.

- Intenționați să votați și pe 6 decembrie?

- Intenționez.

- Cu cine veți vota?

Zic domnului grupul de litere care-mi reprezintă naivitatile cetățenești.

- O.K. Ce părere aveți despre legea propusă în Parlament de către USR-PLUS de autorizare a tăierii pădurilor protejate?

- Păi, înainte să vă răspund la întrebarea asta, aș vrea să-mi citiți și mie acea lege.

Omul îmi citește din nou întrebarea. Zic, nu v-am cerut să repetați întrebarea, v-am cerut să-mi citiți articolul de lege.

- Păi asta e legea.

- Bun, acum am și eu un set de întrebări pentru dumneavoastră. Cine e șeful dumneavoastră?

- Păi, n-am voie să va răspund.

- Bun, cum se numește exact asociația asta socio-politică?

- Păi așa se numește.

- Sunteți angajat sau voluntar?

- Voluntar.

- Domnule voluntar, va anunț că dumneavoastră nu faceți un sondaj de opinie, ci o campanie de calomnie.

Am închis telefonul în timp ce domnul bălmăjea ceva. Sper totuși că era plătit, pentru că prostia mi se pare mai dăunătoare ca lichelismul. 

Și uite-așa, a mai trecut o seară în care contractul vieții mele n-a venit și în care mi-am dat seama că e obligatoriu să ies la vot. Măcar să anulez votul domnului de la asociația socio-politică.”

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.