„Savanții” AUR pentru Parlament o atacă pe Maia Sandu cu manipulări putiniste: e pusă de Soros în fruntea Moldovei. George Simion minte de îngheață apele: „Vin voturile prin corespondență și suntem pe primul loc la parlamentare”. Când și cum sunt numărate, de fapt, voturile prin corespondență


„Savanții” AUR pentru Parlament o atacă pe Maia Sandu cu manipulări putiniste: e pusă de Soros în fruntea Moldovei. George Simion minte de îngheață apele: „Vin voturile prin corespondență și suntem pe primul loc la parlamentare”. Când și cum sunt numărate, de fapt, voturile prin corespondență

Într-un delir filmat în hurducăiala mașinii care îl poartă, noaptea, pe drumurile patriei, într-o disperare și nevroză electorale cum numai pe la candidatul „anti-clanuri” Alexandru Cumpănașu am mai văzut, controversatul George Simion, co-președintele AUR, lansează manipulări și dezinformări, demontabile fără efort, la o simplă căutare pe Google sau Facebook. Demagogia este, fără îndoială, o metodă uzitată adesea în politică pentru seducerea electoratului, dar la Simion este atât de rudimentară, atât de evidentă, încât devine limpede că politicianul AUR este conștient de naivitățile publicului său de pe Facebook, de entuziasmul inocent cu care este urmat chiar și în riscantele acțiuni de stradă pe timp de pandemie și nu se jenează să-și proiecteze electoratul într-un hățiș de neadevăruri, promisiuni absurde și chiar ură la adresa celor care îndrăznesc să îi conteste minciunile sfruntate. Noi o vom face însă în continuare cu toate riscurile „virtuale”. 

„Sistemul a început să se teamă de AUR. Sistemul își trimite propagandiștii să ne atace. Sute de conturi false răspândesc minciuni despre AUR. Sistemul a început să-și facă griji. Vede că AUR intră în Parlament și nu cu 5%, ci cu un scor serios. Sistemul a început să vadă că vin voturile prin corespondență și suntem pe primul loc. Sistemul taie din secțiile de pe diaspora doar-doar AUR nu ia suficiente voturi și poate să ne fure în secțiile din țară”, dezinformează George Simion.  

FALS. Pe siteul Autorității Electorale Permanente există un „Îndrumar al alegătorului român cu domiciliul sau reședința în străinătate”, unde se precizează limpede că „plicurile interioare” (prevăzute cu elemente de siguranță care să asigure sigilarea acestora și unde se află opțiunea de vot pe care este lipit autocolantul cu mențiunea VOTAT) se desigilează în ziua votului, după ora 21.00, în niciun caz înainte cum susține George Simion. Deci este imposibil ca Simion să știe în acest moment câte voturi pentru AUR au fost exprimate de către Diaspora. Vezi foto jos. Sursa: https://votstrainatate.ro

„M-au lăsat pe mine la o parte și au tăbărât pe candidații noștri. Vezi Doamne, nu mai sunt eu ăla prorus, acum au sărit pe candidații noștri. Unul din cei mai loviți, unul din oamenii care au scris la programul Apă, Hrană, Energie, singurul proiect de țară, este domnul Ovidiu Hurduzeu, primul pe lista noastră la Senat. (...) La Senat am pus personalități ale naționalismului. (...) Ovidiu Hurduzeu a făcut un doctorat la Stanford, în Statele Unite. Și un propagandist de-al lui Mălin Bot spune că Hurduzeu este omul rușilor. Hurduzeu i-a predat fiicei lui Bill Clinton. Ca să înțeleagă și acel botanist care ne atacă spunând că suntem oamenii rușilor. Nimicule, Hurduzeu a predat la Stanford”, mai spune Simion.

Ovidiu Hurduzeu se demască însă singur, chiar pe pagina sa de Facebook, lansând la adresa Maiei Sandu, candidata proeuropeană învingătoare în alegerile prezidențiale din R. Moldova, acuzații de natură kaghebistă, tipice susținătorilor marionetei putinise Igor Dodon.  

„Deep State-ul globalisto-sorosist a pus-o pe Maia Sandu în fruntea Republicii Moldova. Votați AUR la alegerile din 6 decembrie ca să avem măcar câteva voci anti-globaliste în Parlamentul României”, scrie Hurduzeu pe Facebook.

În ce privește privește prezența pe listele AUR pentru Senat a zbierătoarei ortodoxe Diana Șoșoacă, o avocată care s-a remarcat la protestele „antibotniță” printr-un discurs delirant în care a pus la îndoială gravitatea pandemiei și a îndemnat la nesupunere față de măsurile de protecție împotriva noului coronavirus, Simion recunoaște că a primit reproșuri chiar de la simpatizanți. Respinge însă aceste reclamații și spune că Șoșoacă este o profesionistă.  

În ultimele sale postări pe Facebook, „profesionista” AUR Șoșoacă anunță că susține decizia ÎPS Teodosie de a contesta restricțiile determinate de pandemie care îi periclitează pelerinajul pe 30 noiembrie, în ziua de Sfântul Andrei, la peștera Apostolului, din apropierea localității Ion Corvin, județul Constanța. „Vom merge la Sf Andrei! Aveți avocați, înalt prea sfinția voastră”, scrie Șoșoacă. La Iași, cu ocazia pelerinajului restrâns de Sfânta Parascheva, permis de autorități doar celor cu domiciliul în municipiu, Șoșoacă a provocat scandal și agitație printre credincioși după ce, alături de grupul său de agitatori, a forțat gardurile Jandarmeriei și a năvălit în curtea Catedralei Metropolitane pentru a se închina la racla cu moaște. Avocata umbla fără mască sanitară, oferindu-le organelor o hârtie care atesta că ar fi scutită medical de purtarea acesteia.  

Da, foarte bine că e scandalagioaică, dar e o avocată expertă pe dreptul familiei. Iar cu Diana Șoșoacă am făcut grupul de profesioniști, iar ea e profesionistă pe dreptul familiei. (...) Generalul Chelaru n-a fost în partidul lui Voiculescu. El a ieșit de acolo. El a fost la conducerea PUNR. Eu respect PUNR-ul și PRM-ul și toate partidele care au coagulat patrioți. Ăștia nu au fost la putere și nu au jefuit statul, au luptat pentru patriotism, dar nu au reușit. Generalul Nicolae N. Roman este singurul general din prezent care a comandat două corpuri de armată. Este un om care este foarte respectat de către militari. Ce minciună lansează sistemul despre el în momentul ăsta? E că a fost la Timișoara în 89 și a tras în populație. A venit un papagal din ăsta care nu știe să lege trei vorbe (revoluționarul autentic Marian „Ceaușescu”, n.red) și asta l-a acuzat. Generalul Roman a fost la Timișoara în 89, dar nu a tras și este respectat de revoluționarii de acolo și a fost remarcat în timpul Revoluției”, a mai spus Simion.

Despre generalul Nicolae Roman, Podul a scris pe larg AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.