DOCUMENT: Decebal Făgădău i-a vândut fostului partener de afaceri al SOȚIEI un teren în Mamaia, FĂRĂ LICITAȚIE


DOCUMENT: Decebal Făgădău i-a vândut fostului partener de afaceri al SOȚIEI un teren în Mamaia, FĂRĂ LICITAȚIE

Nu mai este o noutate faptul că Primăria Constanța a jonglat cu terenurile după bunul plac al unor investitori apropiați de fosta administrație, inclusiv ai lui Decebal Făgădău. Unul dintre terenuri este situat în Mamaia, teren care a fost vândut afaceristului Ion Ciota, prin firma sa Blanc Leader SRL. Partener de afaceri cu soția fostului primar Decebal Făgădău și cu Alexandru Babu, fratele fostului vice, Dumitru Babu, Ciota ar putea rămâne fără terenul pe care l-a cumpărat de la Primăria Constanța la începutul anului. 

Hotărârea de consiliu care a stat la baza tranzacției se află pe masa judecătorilor, explică jurnaliștii de la Replicaonline.ro. Dacă va fi anulată, atunci terenul revine la municipalitate.

Cererea de cumpărare a terenului a fost formulată de Ciota, prin firma sa Blanc Leader SRL, în iulie 2018, iar, la începutul acestui an, a fost aprobată oportunitatea vânzării directe a terenului situat pe la intrare în stațiunea Mamaia, la numărul 284, lot 2, în suprafață de 648 mp. Pe teren este înălțată o construcție-depozit în suprafață de 396 mp. 

Asociația Constanța Altfel a fost cea care a depus acțiunea în instanță, pe motiv că nu erau îndeplinite condițiile legale. Tranzacţia ar fi trebuit să aibă loc prin licitaţie, şi nu prin vânzare directă.

Blanc Leader SRL, acționară la firma soției fostului primar Făgădău

Blanc Leader SRL a fost acționară la Roxor Black SRL, societate deținută de Monica Daniela Gaitanidis Făgădău și Alexandru Babu, însă s-a retras în 2018. Ciota a ieșit din firmă în urmă cu doi ani, cesionând acțiunile celorlalți asociați. Mai mult, Ciota a renunțat și la funcția de administrator.

Sursa fota: replicaonline.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.