Spaima Jandarmeriei, Cristian Dide, victorie în instanță contra pesedistului Bădulescu. Suma pe care trebuie să i-o plătească fostul viceprimar al Capitalei


Spaima Jandarmeriei, Cristian Dide, victorie în instanță contra pesedistului Bădulescu. Suma pe care trebuie să i-o plătească fostul viceprimar al Capitalei

Fostul viceprimar al Capitalei, pesedistul Aurelian Bădulescu, a pierdut un proces, pe fond, în fața protestatarului Cristian Dide, președinte al Asociației Evoluție în Instituție. Cu o zi înainte de protestul Diasporei din data de 10 august 2018, Bădulescu l-a insultat în repetate rânduri pe Dide într-o emisiune la B1TV. 

În contextul în care Cristian Mihai Dide a solicitat, în câteva rânduri, donaţii pentru a achiziţiona materiale/recuzită pentru proteste şi pentru a plăti amenzi, social-democratul a susţinut că acesta trăieşte din cerşetorie. Bădulescu l-a mai catalogat pe Dide "pervers" şi "anarhist".

"Nu fi pervers mic, te rog, frumos, pervers mic ce eşti, nu îmi pune vorbe în gură, Dide, donatorule, cerşetorule, taci!", i s-a adresat la un moment dat Bădulescu protestatarului.

"M..e Cristi Dide", a continuat viceprimarul, vizibil încântat de ceea ce spune.

"Tu nu eşti în toate minţile, tu eşti tulburat!", a adăugat apoi Bădulescu, după ce Dide l-a întrebat dacă a semnat iniţiativa Fără Penali în Funcţii Publice. (sursa: Epoch Times



Pe cale de consecință, Cristian Mihai Dide l-a acționat în instanță pe Bădulescu. Astăzi, instanța a decis că Bădulescu trebuie să-i plătească protestatarului 10.000 de lei daune morale, dar și 2.105 lei cheltuieli de judecată. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Decizia Instanței: "Soluţia pe scurt: Admite în parte acţiunea formulată. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 10.000 de lei, cu titlu de reparare a prejudiciului moral cauzat prin atingerile aduse dreptului la demnitate şi onoare. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 2.105 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, constând în taxa judiciară de timbru şi onorariul de avocat. Respinge în rest cererea de chemare în judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Pronunţată astăzi, 24.11.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei".

Într-o declarație pentru Podul.ro, Dide a amintit că Bădulescu este de fapt un recidivist, pesedistul fiind cunoscut pentru insultele pe care i le-a adresat Anei Ciceală în Consiliul General al Primăriei Capitalei. 

"Este primul proces cu daune pe care îl câștigăm. Este, într-adevăr, în primă instanță, dar să sperăm că instanța de apel o să înțeleagă că ăla nu este un comportament care să nu fie penalizat. 

Pe 9 august 2018, înainte de marele protest din 10 august, am fost invitat la B1TV să port o discuție cu Aurelian Bădulescu referitoare la organizarea manifestației. Acesta a avut o atitudine mai mult decât sfidătoare, nu am înțeles de ce, dar oricum toată lumea îl cunoaște pe Bădulescu, toată lumea știe cum tratează femeile în Consiliul General. Bădulescu mai are un astfel de proces pierdut în urma acțiunii pornite de Ana Ciceală, după ce a jignit-o în Consiliul General", a precizat Dide. 

Întrebat ce procese câștigate mai are la activ contra politicienilor, respectiv împotriva forțelor de ordine, Dide a menționat faptul că victoria contra lui Bădulescu e prima în categoria politicienilor acționați în instanță, dar Asociația Evoluție în Instituție are în palmares 4 victorii împotriva Jandarmeriei București, mai precis 4 dosare de executare contra jandarmilor, întrucât în urma unei hotărâri definitive a instanței, ei refuză în continuare să comunice informații de interes public. 

"Cu politicieni nu mai am. Acesta e în premieră. Noi mai avem două plângeri penale împotriva lui Bădulescu, numai că una a fost respinsă definitiv. Au fost plângeri penale făcute împotriva lui pentru că ne-a interzis dreptul la protest, una a fost clasată, iar cealaltă are termen pe 2 decembrie la Curtea de Apel București, pentru că, tot la fel, s-a dat neînceperea urmăririi penale, iar noi am contestat în instanță. 

Cu Jandarmeria avem mai multe victorii pentru că sunt obligați să ne comunice foarte multe informații de interes public. Până în momentul de față am deschis 4 dosare de executare împotriva lor pentru că după o hotărâre definitivă a instanței ei refuză în continuare să ne comunice informațiile. De exemplu, am solicitat să ni se dea decizia prin care toate mașinile Jandarmeriei trebuie să aibă gratii la geamuri. Nu am primit-o. Facturile pentru gratiile de la geamuri nu le-am primit. Nu am primit documentele documentele care au motivat evacuarea Pieței Victoriei pe 10 august 2018. În continuare au refuzat să dea aceste documente și i-am executat. Am mai cerut să ni se comunice câți jandarmi și ce efective de jandarmi au avut la ultimul proces al lui Liviu Dragnea la ÎCCJ, atunci când mai mulți jurnaliști au fost bruscați și împinși. Din nou au refuzat să ne comunice asta și i-am executat. Mai avem o hotărâre definitivă prin care i-am obligat să ne comunice cât de mare este baza de date cu filmări a Jandarmeriei București. Și această informație au refuzat să ne-o comunice și i-am executat. Noi considerăm aceste acțiuni ca un succes al Asociației Evoluție în Instituție și sperăm ca Jandarmeria să nu mai cheltuie banii aiurea și să își schimbe atitudinea față de cetățenii care vor să se asigure că trăim într-o democrație", a conchis Dide. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.