Bogdan Huțucă: Planul Național de Redresare e ultima șansă de dezvoltare și de modernizare pentru România


Bogdan Huțucă: Planul Național de Redresare e ultima șansă de dezvoltare și de modernizare pentru România

Liderul PNL Constanța – l-am numit pe Bogdan Huțucă – explică faptul că doar politicile liberale bazate pe investiții publice sau private și pe susținerea muncii pot dezvolta o țară. 

„România a pierdut în ultimii 30 de ani mai multe șanse de dezvoltare. Prima șansă pierdută a fost chiar la începutul anilor 90. În acea perioadă, țările grupului de la Vișegrad au început reforme structurale și privatizarea rapidă a propriilor lor economii, ceea le-a permis apoi să facă parte din primul val de aderare la NATO și la Uniunea Europeană. Pe atunci, din păcate, România a fost condusă de FSN-ul lui Iliescu, format în mare parte din foștii comuniști din epoca Ceaușescu. Ultima șansă pierdută a fost în ultimii ani, când în plină creștere economică globală, guvernele socialiste au adâncit deficitul bugetar și au crescut iresponsabil cheltuielile statului. România nu își mai permite încă o șansă ratată, iar Planul Național de Redresare și Reziliență își propune exact acest lucru, ca într-un timp cât mai scurt să limiteze distanța dintre nivelul celor mai dezvoltate țări din Uniunea Europeană și România”, arată liderul liberal Bogdan Huțucă. 

El explică faptul că doar politicile liberale bazate pe investiții publice și private și pe susținerea muncii pot dezvolta o țară.

„Planul Național de Redresare și Reziliență se bazează pe trei piloni: tranziția Verde, Serviciile Publice, dezvoltarea urbană și valorificarea patrimoniului și competitivitate economică. Scopul principal este să investim prioritar în sistemul sanitar astfel încât țara să reziste mult mai bine în viitor la o eventuală criză. Pe lângă aceste domenii, vom investi în mod special în educație, digitalizare și securitate cibernetică, transport durabil, protecția mediului, energie, eficiență energetică, mobilitate urbană, mediu de afaceri și antreprenoriat și cercetare-inovare. Toate aceste domenii sunt absolut necesare pentru ca economia României să se dezvolte și să recupereze decalajul față de partenerii noștri din Vestul Europei”, spune vice-președintele Comisiei de Buget, Finanțe, Bănci. 

Huțucă arată că dezvoltarea economiei va face ca numeroși români se să întoarcă în țară. 

„Peste 4 milioane de români muncesc astăzi în alte țări din Uniunea Europeană. Dacă vom moderniza sistemele de educație și de sănătate, dacă vom construi o infrastructură europeană și dacă vom susține mediul privat, ceea ce va duce la apariția de noi locuri de muncă bine-plătite, o mare parte dintre românii din diaspora se vor întoarce acasă. Împreună vom construi o țară puternică, o țară capabilă să rivalizeze cu orice națiune europeană”, mai spune Huțucă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.