Adrian Papahagi critică tandemul ÎPS Teodosie - AUR: Isteria alimentată de „prietenul lui Mazăre”, platformă pentru un partid radical, ortodoxist


Adrian Papahagi critică tandemul ÎPS Teodosie - AUR: Isteria alimentată de „prietenul lui Mazăre”, platformă pentru un partid radical, ortodoxist

Intelectualul conservator pro-occidental Adrian Papahagi consideră că ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, creează condițiile consolidării unui partid radical, de sorginte ortodoxistă. ÎPS este apropiat de AUR, partidul populist condus de George Simion. De altfel, amintim că Șoșoacă, candidată AUR la Senat, este chiar avocata lui ÎPS Teodosie. 

„Toată isteria pe care o alimentează acum prietenul lui Mazăre servește ca platformă pentru un partid radical, ortodoxist. Nu ortodox – căci ortodoxia este dreapta credință, nu o ideologie –, ci ortodoxist. Puțin legionaroid, mult vadimist, binișor dacopat, puternic infiltrat. Un PRM 2.0, sau un PUNR 3.0 (pentru cei care nu s-au născut chiar ieri).

Asta este. PNL nu a înțeles ce înseamnă să fii partid popular, național, istoric (deci conservator) și clasic-liberal, PMP nu a știut să ocupe culoarul conservator clasic, patriotic, creștin, dar eurofil și atlantist, USR+ a pus paie pe foc prin nenumărate provocări anticreștine, iar acum se va naște un nou monstrișor. Asta ne mai lipsea, pe lângă PSD și Pro-Ponta!

După oamenii noi în politică, umflați cu pompa din tot soiul de subterane globaliste, a venit rândul să fie umflați cu altă pompiță și narodniciștii.

Acum pot să mă înjure și radicalii din partea cealaltă, ca să nu rămână mai prejos decât progreseii stângiști”, a scris Adrian Papahagi pe pagina sa de Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.