Nicușor Dan optează pentru PNL. Andrei Caramitru cere demisia copreședinților USRPLUS, Barna și Cioloș


Nicușor Dan optează pentru PNL. Andrei Caramitru cere demisia copreședinților USRPLUS, Barna și Cioloș

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, fondator al USR, și-a anunțat miercuri susținerea pentru PNL în cazul alegerilor parlamentare de pe 6 decembrie. În acest context, antreprenorul Andrei Caramitru (ex-USR) a precizat pe Facebook că este vina copreședinților USRPLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, care l-au ostilizat pe Nicușor Dan. Astfel, fostul consilier al președintelui USR a atras atenția că este nevoie de o nouă conducere la nivelul USRPLUS. 

"Nicușor susține public PNL. Câteva gânduri rapide:

- el de fapt decontează cel mai mult acum (2/3 din votanții lui au venit de la USRPLUS). ȘI pare lipsa mare de caracter pentru oamenii de pe strada. Vor fi probleme în consiliul din București pentru ca în loc el sa fie imparțial devine legat doar de partidul mic de tot nr 3 in consiliu. Foarte complicat. Nu cred ca a meritat pentru el. Acum toată lumea va fi îngrozită și cu ochii pe el sa nu facă blaturi în mandatul lui, în loc să înceapă cu încredere maxima.  

- vina e de fapt la Barna și Cioloș. În loc sa aibă o relație buna cu el și sa fie ei primii care îl propun la primărie - au jucat ca amatorii. Și l-au ostilizat și practic au pierdut primăria capitalei. Păcat. Era totul atât de previzibil ca e aproape comic. E nevoie de suflu nou la vârful USRPLUS - am spus-o și o voi repeta

- efectul electoral e de fapt minor acum. Votanții USR nu vor vota PNL doar ca Nicușor a spus asta. Nu merge așa ușor", a scris Caramitru pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.