VIDEO Ștefan Voloșeniuc reclamă probleme grave privind organizarea votului în Diaspora: "Oare de ce își bat joc de noi? Nu suntem toți români?"


VIDEO Ștefan Voloșeniuc reclamă probleme grave privind organizarea votului în Diaspora: "Oare de ce își bat joc de noi? Nu suntem toți români?"

Candidatul independent la Senat, în Diaspora, antreprenorul Ștefan Voloșeniuc, a vorbit duminică despre problemele ce țin de organizarea votului în străinătate. Acesta a semnalat că unele secții de votare au fost desființate sau mutate fără ca autoritățile să demareze o campanie amplă de informare. 

"Din nefericire, așa cum ne-a obișnuit sistemul timp de 30 de ani, am avut parte de multe surprize, cel puțin în Marea Britanie, unde au mutat secțiile de votare din locațiile unde se aflau foarte mulți români în alte locații unde sunt greu de găsit, unde nu sunt mulți români. Este trist ce se întâmplă. În ciuda faptului că noi, diasporenii, contribuim enorm de mult la menținerea României, prin banii pe care-i trimitem, acești guvernanți își bat joc de noi. Ieri am fost la Birmingham, iar o secție de votare care trebuia să fie acolo în oraș, într-un hotel, a fost închisă, anulată. Când am vorbit cu managerul de la hotel mi-a confirmat că au fost anunțați cu două săptămâni înainte că nu va mai fie secție, dar nimeni nu a comunicat, nimeni nu a zis nimic. Până și ieri acea secție de votare figura pe lista oficială a secțiilor de votare. Trist, foarte trist. Oare de ce își bat joc de noi? Nu suntem toți români? Oare într-o democrație nu avem toți dreptul la vot, la o informare corectă? Eu cred că da. Toți avem dreptul să fim informați corect, să fim reprezentanți corect", a precizat candidatul independent. (vedeți AICI clipul de ieri din Birmingham)

Totodată, Voloșeniuc a invitat românii din Diaspora să voteze cu independenții la parlamentare pentru a transmite un mesaj clar clasei politice de la București. De asemenea, antreprenorul a relatat că votul lui prin corespondență s-a pierdut pe drum, iar în acest sens s-a deplasat astăzi la o secție de votare din Marea Britanie pentru a-și exprima dreptul la vot. 

"Haideți să votăm independenți. Independenții vor fi reprezentanții voștri. Independenții nu au structuri. Independenții nu fac parte din partide politice ca să fie manipulați. Independenții vor fi cu adevărat reprezentanții dvs. Aveți doi independenți în Diaspora, pe Darius Constantin la Camera Deputaților, și pe mine, la Senat. E foarte important să ne mobilizăm astăzi și să le transmitem un mesaj celor de la București: "Ne-am săturat de manipularea voastră, nu mai vrem să fim mințiți! Vrem să fim tratați ca niște oameni! Suferim enorm în străinătate. Avem parte de discriminări, umilințe". Iar când vine ziua votului ne plimbați de la o secție la alta, schimbați secțiile peste noapte fără să dați nicio justificare. Mai este și problema cu votul prin corespondență. Ați văzut știrea de ieri, peste 14 mii de voturi nu au ajuns. Eu personal am postat plicul meu împreună cu soția mea. Plicul soției mele a ajuns, iar al meu nu a ajuns, dar am fost la secția de votare și am votat", a mai zis antreprenorul. (vedeți AICI video)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.