Ciolacu tranșează scenariul intrării la guvernare alături de PNL și transmite că PSD "nu va vota absolut niciun prim-ministru şi nicio formulă guvernamentală din care nu ar face parte"


Ciolacu tranșează scenariul intrării la guvernare alături de PNL și transmite că PSD "nu va vota absolut niciun prim-ministru şi nicio formulă guvernamentală din care nu ar face parte"

Marcel Ciolacu a respins marți dimineață la Antena 3 varianta ca PSD să intre la guvernare alături de PNL. Acesta a subliniat că varianta respectivă ar fi fost posibilă doar prin prisma unui guvern de uniune națională pe perioada pandemiei. 

"Din punctul nostru de vedere, nu. Ar fi fost posibilă dacă era o propunere de guvern de uniune naţională şi să depăşim această perioadă de pandemie. Haideţi să aşteptăm rezultatele oficiale, cred că preşedintele va ţine cont de spiritul Constituţiei, vom fi primul partid invitat şi o să începem neogcierea", a zis Ciolacu. 

De asemenea, Ciolacu a precizat că PSD nu va vota nicio formulă guvernamentală din care nu face parte, Alexandru Rafila fiind cea mai bună variantă de premier în opinia acestuia. 

"Dacă ţinem cont de votul de duminică al românilor, preşedintele ar trebui să cheme PSD, după cum se prefigurează, partidul cu cele mai multe mandate de parlamentar, şi să ia act de propunerea PSD, în persoana domnului Rafila.

PSD nu va vota absolut niciun prim-ministru şi nicio formulă guvernamentală din care nu ar face parte.

Din punctul nostru de vedere, domhul Rafila este cea mai buna persoană, cea mai competentă pentru a ocupa funcţia de premier în aceste vremuri complicate prin care trece România", a completat Ciolacu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.