Incorigibilul Codrin Ștefănescu, limbaj incalificabil la adresa lui "Ceaușescu". Revoluționarul depune plângere la CNCD


Incorigibilul Codrin Ștefănescu, limbaj incalificabil la adresa lui "Ceaușescu". Revoluționarul depune plângere la CNCD

Revoluționarul Marian Moroșanu, zis și "Ceauşescu", a depus miercuri o plângere la CNCD împotriva fostului secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu. Fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu l-a numit "dobitoc" şi "bâlbâit" pe Marian Ceaușescu într-o postare pe Facebook. 

"Adrian Năstase va rămâne cel mai bun şi patriot prim-ministru din istoria României de după Revoluţie! Iar pentru asta a plătit cu propria-i libertate! Şi este inadmisibil ca, astăzi, un dobitoc, bâlbâit şi fără nici o ocupaţie clară, să-i hărţuiască şi înjure copiii şi soţia! Şi asta în timp ce mergeau la vot", a scris pe Facebook fostul secretar general al PSD. 

În ziua votului, revoluționarul i-a acuzat pe fiii şi soţia fostului premier Adrian Năstase, pe care i-a întâmpinat la o secție de votare, că s-au îmbogățit din banii furați de pesedist.

CITIȚI ȘI: Pușcăriașul putinist Adrian Năstase îl insultă incalificabil pe revoluționarul Marian Ceaușescu, rănit la Revoluție și la Mineriadă. Bombonel incită Jandarmeria la violență

Marian Moroșanu a atras atenția că faptele lui Codrin Ştefănescu încalcă O.G Nr 137/2000 art 2 (1).publicat în M.O nr.348 partea I, marţi, 6 mai 2008. Ce prevede articolul 2, alin. 1 din OG 137/2000: "Prin discriminare se înţelege orice deosebire, excludere, restricţie sau preferinţă, pe baza de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare HIV, apartenenţă la o categorie defavorizată, precum şi orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrângerea, înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării, în condiţii de egalitate, a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social şi cultural sau în orice alte domenii ale vieţii publice".

În plângerea depusă la CNCD, Marian Moroșanu a amintit că defectul de vorbire, în legătură cu care Codrin Ștefănescu și-a bătut joc, l-a căpătat în urma bătăilor primite atât la Revoluția din 1989, cât și în urma Mineriadei din 13-15 iunie 1990. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.